Laisk

 


Mul olid Kauai-kuudeks suured plaanid. Et töötan oma fotopanga kallal, teen suurpuhastuse, viskan välja need tuhanded väärtusetud pildid, mis arvutit ummistavad. Sest noh, digi-ajastu, eks, ühest ja samast asjast teed ikka vähemasti paar-kolm klõpsu, kui mitte rohkem, et hiljem parim kaader välja valida. Või mis „hiljem“. Vaimusilmas näed end pidevalt järje peal, et niipea kui pildid arvutisse tõmbad, saab otsekohe ka inventuur tehtud. Tegelikkus? Ei saa. Vähe sellest. Kas ma olen Kauail resideerudes fotofolderite korrastamiseni jõudnud? Ei ole.  

Siis oli mul veel kavas põhjalikumalt blogida, asisematel-tõsisematel teemadel. Et vaba aega saarel laialt käes või nii, muudkui istu ja lase sõrmedel käia, teemadki ammu märkmetena üles tähendatud. Kas ma olen süvabloginud? Ei ole. Alguses vähemasti üritasin, vähemasti prokrastineerisin, kinnitades endale, et järgmisel nädalal hakkan usinaks. Nädalad tulid ja läksid, usinust ei kusagil. Tänaseks enam enesepettusega ei tegele, on nagu on, eks kodus tagasi olles vaatan, kas ja millal leian aja eelpoolnimetet lennukate plaanide elluviimiseks. 

Ega muuga säärast lodevust polegi võimalik õigustada kui troopikasaare lummaga. Siin, teate, on väga raske asine olla. Et mis ma siis kõik need nädalad tööpäeviti teinud olen, sel ajal kui Paul treipingi taga rabab, küsite. Noh... näiteks kõndinud olen. Ookeanirannal. Kümneid ja kümneid miile. Vaat et sadu. Palmi all istunud, laineid vahtinud. Inimestega suhelnud. Süüa teinud ja koristanud (mul on jätkuvalt küljes hotelli toateeninduse võõrastamise kiiks). Lugenud. Muuhulgas Bill Brysoni The Body: A Guide for Occupants. Hoolimata netis ringlevatest negatiivsetest arvustustest vägagi loetav mu meelest. Või peaksin pigem ütlema „mitteloetav“, sest ammutasin sealt suure hulga säärast teavet, milles ausalt öelda ignorantsust eelistaksin. Ma ei taha nii täpselt teada, kuidas mu keha töötab. Mitmed üksikasjad on väga õudsed ja murettekitavad. Misasja, ma ei elagi igavesti? Kulun kohutava kiirusega? Jääb siiski õrn lootus, et Bryson lihtsalt fantaseerib ja/või fakte väänab.

Novot. Sedamoodi siis selle Kauai-asjaga. Lõunamaiselt laisk olen olnud. Nüüd vist juba hilja tubliks hakata, pigem võtan viimastelt nädalatelt, mis veel võtta annab. Oregoni naabrinaised saatsid täna pilte mingist maad katvast valgest ollusest...

November 02/2022                                      

“Procrastinate now, don't put it off.” ― Ellen DeGeneres

No comments: