Käisime oma abiellumistseremoonia paika üle vaatamas. Nädal ja üks päev ongi vaid jäänud!
Sedamoodi näeb välja sinnasõit...
...ja vaade tseremooniapaigalt alla orgu. See on väike välu kivide ja kadakate vahel, ca 1600 m kõrgusel merepinnast. Ja lund on kah, nagu näha:). Aga sooja saab keskpäeval loodetavasti olema ca 15-20 C.


Nädalaselt road-tripilt tagasi! Väsinud, aga õnnelikud.
Pildid ja pikka juttu hiljem. Seniks paar klõpsu Californiast: Yarko Vaikses ookeanis möllamas, Santa Monica Beachi promenaadil Los Angeleses. Ja saquaro-kaktuse all Arizonas.
Head vana aasta lõppu teisele poole ookeani - uus ju kohe-kohe algamas, teil seal varemgi kui meil. Parimad soovid ja kõvad kallistused siitpoolt, ja me lööme ka Eesti aastavahetusel shampuseklaase kokku!
31/12/11



Valged jõulud meil siin! Eilsele soojale järgnes õhtune lumetorm, ülevalt mägedest hakkas pihta ja laskus allapoole. Tegime kiire visiidi Cloudcroft'i (2700 m, Sacramento Mountains). See lumest triibuliste mägede pilt on sealt. Õhtune allasõit oli üsna närvesööv; korralik laskumine ja nähtavus nullilähedane. Õnneks on Paul Idahos elades talvesõidu korralikult selgeks saanud.

Tänane varaseks plaanitud start Californiasse tuleb aga paar tundi edasi lükata. Las Crucesest välja viivad highwayd on ilmastikuolude tõttu kella kümneni (hommikul) suletud.
Ega midagi, võtsime olukorrast parima ja venitasime hommkukohvi mõnusalt pikaks, lumesadu vaadates.

Valgeid jõule teilegi ja palju valgust sinnapoole ookeani!
Ja soojad pühadetervitused!!
23/12/11
Täna taas T-särgi ilm, uskumatu. Aga Yarko aimab halba. Vannipäev! Vaja ju loom California-tripiks läikima lüüa. Bambus ja aiadiivani uus tekk ka kenasti pildile jäänud, eks ole...

Homme sõidame Pauliga kahekesi üles mägadesse, Cloudcrofti. Kohtuma ta sõbraga, kes meie abiellumistseremoonia läbi viib. Et üksikasju paika panna jne. Tim elab muidu Colorados, praegu on siinkandis pühi veetmas (oma cabin'is pea 4000 meetri kõrgusel, tolles, mida me Pauliga soojustada aitasime; eelmise aasta sügisel). Timi puhul on tegemist väga targa mehega, see kohtumine saab õpetlik olema, ma usun.

Ning ülehomme, reedel paneme siis California poole minema. Mina, Paul, Yarko. Jõulu road-trip, yehaa! Pauli noorem poeg (Hannes, 26) tuleb ka vbl kaasa. Seda lõbusam! Tagasi vast 29ndal. Või 30ndal. Igal juhul enne aasta lõppu.

Homme pööripäev. Päikest teile sinnapoole, rahulikke ja rõõmsaid jõule!! Pauli poolt ka.
21/12/11
Sedasi läheneb järjekordne tumehall tormipilv. Kohal paari minutiga, ja siis läheb lahti! Koer tuleb igal juhul tuppa võtta, muidu viib tuul ta ära:) Pilt tehtud elutoa aknast.
20/12/11


Fotod ülevalt alla:
1. Sedamoodi liigub torm üle. Ilm vaheldub siin uskumatu kiirusega; kohalikel on ütlus, et ainult lollid ja uustulnukad üritavad New Mexicos ilma ennustada.
2.Yarko näib mõtlevat, et appikene, ilm ju hullem kui Eestis.Täna segas tormituul meil jalutamist. Taamal paistvad mäetipud said täna öösel jälle lumiseks.
3. Mustad mäed. Ma pean ikka end kokku võtma ja selle ammu mõeldud värvigalerii koostama, mägedest. Punane, must, kollane, pruun, sinine valge, hall, oranzh- ainult nimeta! Kõiki neid värve olen siin kodutänava mägedel näinud, erineva ilmaga, aasta-ja kellaajaga. Ja toonid ei ole tuhmid, vaid lausa kargavad silma. Fantastilised vaatepildid.
p.s. Ei no ma räägin... sel ajal kui ma siin postitasin, tuli päike jälle välja.
19/12/11





Pruugitud autod on siin Eestiga võrreldes ikka üliväga heade hindadega, wow. Auto-ostja paradiis sõna otseses mõttes. Tegime müügiplatsidel tuuri, terve reedene päev kulus. Pilt sai enam-vähem selgeks ja otsus tehtud. Et millega mina ja Yarko siin sõitma hakkame. Uue aasta alguses teen ostu ära. Piltidel on ühe kohaliku autokaupmehe kena kogu, müügisaalis näha.
19/12/11

Jõulukinke jahtimas käisime nädalavahetusel, El Pasos. Ei midagi suurt ja säravat, panustasime hoopis kohalikele rahvuslikele tekstiilidele, leedide tervis. Härrad saavad sigarid. Tagasiteel Las Crucesesse sai hiiglaslikus kaubanduskeskuses kah peatus tehtud. Asub in the middle of nowhere, mägede külje all. Shopping mall nagu nad ikka, aga hinnad üle mõistuse odavad. Eesti rõivakaupmehed peaksid häbenema.
Anyway. Pikalt me seal vastu ei pidanud. Kuid mäed on uhked. Seekord sain parema pildi ka neist hiiglaslike merelainete taolistest pilvedest, milles paar postitust tagasi kirjutasin. Justkui vahuste valgete harjadega, rullivad üle mägede.

...Eile öösel oli hirmus tugev äike ja ränk sadu. Väga erakorraline praeguse aastaaja kohta.
19/12/11
Raketimeeste Christmas dinner oli eile õhtul. Väga lahedad töökaaslased Paulil. Enamik koos prouadega, prouad ka vahvad, lihtsad, ilma ilulõikus-armideta:) (mida siinmail muidu suht tihti kohtab). Stiilselt üles löödud, intelligentsed, siirad ja sõbralikud. Restoran oli poole tee peal El Pasosse - et Las Cruceses ja El Pasos elavatele töötajatele võrdne sõidumaa anda. Nimeks miski karjakasvatusega seotu:), seetõttu eelarvasin et steak on ainuke, mida seal saab. Aga võta näpust. Menüü oli meremolluskitest kuni lambalihani välja. Ma pole elu sees nii head kana söönud, apelsinimarmelaadi glasuuriga. P võttis lõhe. Yumm!
15/12/11

Pilved roomavad sõidutee poole. Sedasi juhtub, kui elad ca tuhat meetrit merepinnast...Paul tegi need pildid töölt koju sõites.
15/12/11



El Pasosse sai pühapäeval mõnus trip tehtud. Kodunt tund aega autosõitu. Väheke riidepoodides kolatud, põhilise aja veetsime siiski uskumatul rikkaliku valikuga ökopoes. Auto sai juurikaid-pähkleid-seemneid-ivasid-idusid jne:) täitsa täis. Ilm oli kummaliselt hele ja pilvine ühtaegu. Pilved rullisid jälle üle mägede, nad teevad seda merelainetele sarnaselt, kahjuks läbi autoakna head pilti ei saanud.
El Paso on mitmete suurmagistraalide sõlmpunkt ja linna jõudmiseks või väljumiseks tuleb lugematuid hiiglaslikke ristmikke ja sildu ületada. Sõiduteed reeglina kuuerealised, uhatakse 65 miili tunnis, pead käbe olema, et õigel EXITil maha saada. Kui mööda sõidad, tuleb soovitud sihtkohta jõidmiseks vaat et tunnine ring teha. Samas on tähistused lollikindlad ja mööda sõitmiseks pead ikka täitsa pime olema. Aga no mina aseal küll veel sõita ei julge.
Yarko veetis päeva home alone, aias üdikondiga võideldes.
11/12/11


Yarko esimest korda Rio Grandes! Ilm oli täna taas soojem, sestap veetsime mitu tundi jõe ääres. Hea lähedal, kodust ca 10 min sõitu. Vett on (vastavalt aastaajale) väga vähe praegu; Yarkol jagus fun'i sellegipoolest küllaga. Paulil samuti. Tema õnnistas sisse oma uue vibu, paar päeva tagasi Ungarist postiga saabunud, käsitöö, igavesti ilus asi. Yarko oli sellest väääga huvitet alguses, materjaliks on loomasarv, küllap lõhnab magusalt, Y üritas lausa hambad sisse lüüa kallile riistapuule.

Anyway. Paulil on vibulaskmise kunst (metsikuist nooruspäevist?) hästi käe sees. Sihtmärgi lähedale lennutab nooled ca 220 meetri pealt (250 jardi). Ma proovisin ka, aga minu jõud sellest vibust eriti üle ei käi, ei jaksa teist korralikult vinnagi tõmmata. Paulil olla üks väiksem ka, järgmine kord läheme kahe vibuga välja juba.

Pärast paari tundi ja mitut miili jooksmist, pulgaviskamist, ujumist, vibulaskmist jne jne leidsime, et liiv tuleb hammaste vahelt kohviga alla loputada. Saime Mesilla vanalinna kohvikus Pauli vana sõbraga kokku, mehed tegid kohvid, mina kuuma shokolaadi. Yarko sai vett ja isupärast naaberlaua proua süles istuvat väikest valget kohevat peni vahtida. Mida muud hing ühelt rocket launch'i järgselt uniselt laupäevalt veel ihkaks.
Siin lisaks tänaseid pilte:
11/12/11





Aias on salveipõõsa all ikka veel hunnik lund, uskumatu! Püsinud 5 päeva, sadas ju esmaspäeval, täna laupäev. Yarko joogikausi põhjad kah sulamata. Päevased soojakraadid on kasinad olnud sel nädalal. Siiski läksin aeda hommikust kohvi jooma, päikese käes oli üsna mõnus, jopetki polnd vaja, kampsikust piisas. (Pildistasin peegeldust terassiuksel).

Paulil oli eile öösel raketi launch, paar tundi sai peale seda magada ja seejärel tööle tagasi, kõrbesse raketitükke kokku korjama. Jumala tõsi. Need hõljuvad langevarjuga alla ja on nö. korduvkasutuses:). Putitatakse väheke, keeratakse siit-sealt mõned kruvid kõvemini kinni, lisatakse jupike traati siia, meetrike tihendit sinna ja yehaa! järgmist uurimisaparaati üles lennutama.

Ma läksin 2:40 am välja vaatama ka, launch on siia teisele poole mägesid näha, aga ei näind muffigi; pärast selgus, et start lükati tunni võrra edasi, miski lekke tõttu. See-eest oli ülivõimas täiskuu.
10/11/11


Siin paar Pauli pilti meie laupäevasest matkast.
12/7/2011
Las Cruceses miinus 7 C täna hommikul! (18F) Appikene. See ju hullem kui Eestis ...Jääpurikad ja puha.
Paul on pannud Yarkole juba hulgaliselt hüüdnimesid. See käib näiteks nii: mina ja P räägime millestki, Y põõnab vaibal. Poole vestluse pealt pöördub Paul Yarko poole: "And what do you think of that, Jackson?" (Või Mayrold. Või Bob. Või Pembroke. Või muud säärast). Üldiselt on Paul seda tüüpi, kes loomadega ei nunnuta, käitub karjajuhina; seetõttu on tema seltskond Yarkole muidugi eriti atraktiivne. Mina ennast 'meeste' asjadesse ei sega, P õnneks alati küsib mult, kui mõnes käsus või nõudmises kahtleb; ei püüa jalgratast leiutada.
12/6/2011



Täna on temperatuur olnud alla nulli kogu päeva, hoolimata päikesepaistest. Räästad küll tilguvad, aga varjupoolel kõik puha jääs. Highway 70 oli keskpäevani suletud, nagu arvata oligi. Hommikul tegime laheda pika jalutuskäigu. Yarko muidugi seitsmendas taevas tänu lumele:) Kohalik elu-olu aga pea pealed pööratud, koolid ja ametiasutused alustasid tööd tavapärasest kaks tundi hiljem.
12/6/2011


...paar tundi peale eelmist postitust.
Talv on tõsiseks läinud! Sajab muudkui juurde. Linnast kostab vahetpidamata politseisireene; siinsetel kodanikel puudub lumes liiklemise oskus pea täielikult. Tõenäoliselt saab P homme vaba päeva või vähemasti hommiku, kui selline ilm jätkub. Mägedevaheline läbipääs highway'l, mida mööda ta tööle sõida, on säärase ilmaga üks hullemaid (libedamaid) lõike. Suletakse üldjuhul, kui lund sajab.
05/11/11

Aga meil siin sajab täna lund!!! WOW!
Kui hoolega vaadata, näeb Yarko pea peal ja seljal lumehelbeid:)
Dec 05/2011

Yarko esimene matk mägesse!!! Laupäeva varahommikul. Jahe oli, ja madalal tormijärgsed, kummalised, UFO sarnased pilved. Yarko pidas suurepäraselt vastu, meie Pauliga olime õhtul kangejalgsemad kui koer:) Kindal plaan oli vanameest (Yarkot pean silmas) mitte üle kurnata esimesel korral, väga ettevaatlik olla ja teda kogu aeg jälgida, kõrguste vahed ju ikka päris hoomatavad, südant ei või üle koormata jne. Ilm, nagu öeldud, oli sobiv kah (alla+10C), mäetipud eelnenud ööl esimese lume saanud. Siiski kujunes hike pikamaks kui alguses arvata. Kutt osutus väga heas vormis olema. Ja käitus uues olukorras väga mõistlikult, ei tormanud siia-sinna, püsis rajal, jalus ei sebinud, see on mägedes eriti ohtlik. Kui raja kõrval järsud langused olid, hoidsime igaks juhuks rihmas. Ühesõnaga, Yarko on tunnistatud 'mäekõlblikuks'.
Pildid: vaade lääne poole, Yarko uuele kodulinnale Las Crucesele ja itta, Orelimägedele.
Dec 05/2011
Paul nädalavahetuseks õlut valimas:)