Yarko tarvis teeme ettevalmistusi. Käisin toiduvärki uurimas, väga hea valik spetspoodides. Lähimad lihakarnid olen ka juba valmis vaadanud. Täna, seni kuni loomapoes müüjaga asju ajasin, oli P ostnud säherduse pisikese koera:) Kinkis mulle, põhjendusega, et siis on ka mul midagi, kui nemad Yarkoga sõbrunevad ja mina end viienda rattana tunnen.
Sest võib võimalikuks osutuda, et Yarkost saab ametlikult Pauli koer. Juhul kui mingid absurdsed ja imepärased ettekirjutused (mida tolli-ja immigratsiooni- jne asutustel on teadupärast varrukast võtta mistahes riigis) peaksid nõudma, et koer tuleb ka tagasi lennutada. Mida ma muidugi ei kavatse teha. Vaevalt et Yarkost suuremat lendamise fänni saab peale seda esimest korda.
Oh jah. Igatahes tuleb mul kolmes osariigis seljatagust kindlustada ja ametnikega suhelda koerateemadel. Illinois (USAsse siseneme Chicagos); Texas (El Paso kui lendude lõppsihtpunkt), ja muidugi New Mexico.
2/26/2011



Autopesulatest olen tahtnud ammu kirjutada. Do it yourself tüüpi, neid on siin murdu. Hästi mugav ja hästi odav. Me valime tavaliselt vaid surveloputuse, pesu kui niisugust polegi vaja. Loputus lööb auto puhtaks 4 minutiga, kuivada siinses kliimas muidugi tarvis pole.


Laupäeva hommikupoolik; P noorem poeg ja vanema poja girlfriend olid külas, mehed vahetasid kahel autol piduriklotse. Töö sujus, vägisõnu ei kostnud:) Hästi mõnus vihma-eelne ilm, soe ja sume. Vein, pizza. Hannes õpib geograafiks, Alex (antud juhul tegemist naise nimega) on disainer. Vanemast pojast Zac on endine merejalaväelane, nüüd filmitehnika õppejõud.







Linnaosa, kus elame, kannab nime Mesilla Park. Erinevate ehitusstiilide tore segu, mõnusad jalutajasõbralikud vaiksed tänavad. Hästi palju suuri/vanu puid, õnnistus siin kõrbes.



Pühapäevahommik; Mesilla. Kohvi Paulil ja kuum shokolaad minul kaasas. Kampsuni-ilm, rahvas polnud veel liikvel, mõnus.
Desperate Housecats - väheke hull kuulutus, aga ehk toimib:)
Täiskuu. Maja taga asuvad põllud olid kastmisveega üle ujutatud. Nad teevad seda siin kanalite/lüüside abil, vesi tuleb Rio Grandest. Ühesõnaga, kuu tõusis mägede tagant hiigelsuurena. Peegeldus põldudel, nagu oleksime mere ääres olnud. Kui pärast pikka jalutuskäiku tagasi jõudsime, huikas öökull naaberkrundil, männi otsas. Erakordselt soe õhtu oli, ma pakun nii +18 C ringis; tuulevaikne.
Tallinnas jätkuvalt ööseti ligemale miinus 30 C.
Ma istutasin eile (18.veebr) võõrasemad aeda pottidesse.
5500 miili, kaks erinevat maailma.
Skunksirünnak! Eile õhtul, täiskuuga. Istusime terrassil, väikese veiniga. Ja äkki! Põmm! Haisupomm! Kusagil lähiümbruskonnas. Te ei kujuta ette, KUI jõle hais see on. Ma ka varem ei kujutanud, mõtlesin, et P niisama liialdab. Hommikuks oli lahtunud, õnneks. Ju skunks mõnd kohalikest kassidest kohtas; nad haisutavad vaid siis, kui end ohus tunnevad olevat.





Eileõhtune loojangueelne pilve-show Las Cruceses.

15. veebr. Tänane ilm. Fotod tehtud aias, hommikul kell 8 ja pärastlõunal kell 4.
P ütleb et ebatavaliselt soe praeguse aastaaja kohta.

Maakera on ümmargune. Ausõna! Ma olen siin seda oma silmaga näinud, ja mitte üks kord:)




Valentine's day, yehaa! Kuna otsustavalt keeldusin roosast püstolist (vaata üle-üle-eelmine postitus, allpool) avanes P'l võimalus alternatiivseks romantiliseks zhestiks. Lunch Orelimägede Südame lähedal!! Hmmm...tõe huvides tuleb siiski lisada, et mind ei kantud sinna kätel:). Ja lunch seisnes vältimatus 'tankimises' üsnagi kurnava kuuetunnise jalgsimatka käigus. Menüü: vesi ja roast-beefi võileivad (mu enda tehtud:), poolitatud õun ja banaan. Aga süda ise on täitsa aus, nagu piltideltki näha.


Mini-vikerkaared. P'l on elutoa aknalaudadel paar väikest klaasprismat, iseenesest silmapaistmatud. Et tekitada päeva jooksul üllatusi, sääraseid värvilaike. Ja mitte ilmaski sinna kuhu ootad - päike ju iga päev veidi erineval kõrgusel, pilved filtreerivad kah. Pisiasi tegelikult, aga elu koosnebki pisiasjadest, ma mõtlen.
Neil siin on lisaks alkoholile ja tubakale ka mitmete muude kaupade soetamisel vanusepiirangud. Näide. Vajasin kontaktliimi. Krazy Glue nimeline produkt oli hea hinnaga ja tundus sobiv. Kassaneiu aga pärima: "Are you old enough to buy the Krazy Glue?" Peale esimesest ehmatusest ülesaamist suutsin läbi naeru vastata "Well...I'll be 50 in two months, is it old enough?!" Sain oma liimi kätte, järelikult olen piisavalt vana, yehaa! Kuid kas poleks siiski mõistlikum küsida "Are you crazy enough to buy a Krazy Glue?"
Veebruarikuu tähtsündmused, vol 2. Valentine's Day! Ma olen Paulile juba mõnda aega peale käinud, et USA kodanikust elukaaslaselt ootan ma sel puhul korralikku romantikat:) Roosat/tulipunast nänni ju kõik poed juba mõnda aega täis. Roosid, südamekujulised shokolaadikarbid, õhupallid, teddy-bear'id, just name it. Aga P ei näi vedu võtvat, pagan küll. Et tema oma rahaga kommertsi ei toeta. Viimaks ometi - eile õhtul käis kavala näoga trumbi välja, et tal on miskit minu jaoks valmis vaadatud. Ja lõi lauale relva-ajakirja. Müügil roosad püstolid ja noad Temakesele Valentinipäevaks!!! Issand halasta!
p.s. Ameeriklaste (k.a. Pauli) relvalembus on mul siin tihti hammaste vahel:)
p.p.s. Arusaadavalt ei mõelnud P seda tõsiselt, aga mu nägu olla ajakirja nähes vaatamist väärt olnud, nagu ta hiljem itsitades kommenteeris:)
Veebruarikuu tähtsündmused, vol 1. Superbowl! P ei vaata telekat, ega ka spordisaateid, aga kord aastas käitub siiski nagu decent citizen. Nimelt Superbowli finaali ajal. Õlu, chipsid, kommentaarid, kõik nagu peab. Mäng oli täitsa põnev, aga show veerandaegade vahel allapoole arvestust. Black Eyed Peas'i Fergie laulis koleda ja kileda häälega. Hiljem kommenteeris ise kah, et asi kiskus väheke rappa. Kuid see polnud veel kõik. Christina Aquilera ajas USA hümni esitades sõnad sassi! Ja mitte vähe!




Boyce Thompson Arboretum, Arizona. Meie mõistes botaanikaaed. Teisel pildil too punase katusega maja, kaljul - see oli kunagi kolonel Thompsoni enda eluase. Uhke väljavaade, kindlapeale.
Siin on veel hulk pilte, enamasti taimed puha. Warning! Mitte-huvilistele pole see album ilmselt huvitav. Sisaldab ka tavapärasest rohkem fotosid, ei raatsinud korraliku kraamimist teha.

/.../ William Boyce Thompson was a self-made millionaire, many times over, who amassed a fortune investing in the stock market and developing copper mines in Arizona. He founded Boyce Thompson Arboretum to raise awareness of desert plants, Sonoran desert ecology, and the importance of arid lands all across the globe. Boyce Thompson Arboretum was incorporated in 1926 and opened to the public in 1929. It is the oldest and largest Arboretum in the Southwest and the oldest non-profit corporation in Arizona. Visitors can explore more than three miles of paths and trails through 100 acres of natural areas, Gardens and Exhibits including collections from Australia, Africa, Asia, the Mediterranean, the Middle East and North, and South America./..../

Ülemisel pildil on läinud kolmapäevane temperatuurinäit, -10C. Tol öösel oli veel külmem, ligi -20C. (Külm on meil aias enamiku maitsetaimi ja ka bambusepõõsa 'ära võtnud'. Loodetavasti juurestik kõigil OK ja taastuvad.)
Alumine pilt - viis päeva hiljem. +21C. Taevas hoidku! Liig palav aiatöödeks.
P.S. See Celsiuse/Farenheit'i konverteerimine ei lähe mul veel tavaelus kuigi ladusalt. Online olles on lihtne muidugi.
Siinkandis üks häda teise järel. Vee-kriis El-Paso's. (El Paso International on mu üle Atlandi lendude lõppsihtpunkt; ca 40 miili Crucesest.)
/.../ The unavailability of water is due to many factors, according to EPWU: the rolling blackouts that EPWU participated in at the request of El Paso Electric, the freezing temperatures that caused damage to our facilities and lines, and pipe leaks throughout the city as frozen pipes begin to thaw. This is causing the demand for water to be abnormally high while reservoir levels remain low and equipment is still being repaired./.../



Lühendit S.O.B. kasutatakse siin tavaliselt teises tähenduses...khmm... ebatsensuurses:). Mr Bob Gaines on selle viisakaks ümber treinud. Poodi peab vanahärra 1989ndast aastast. Paul ostis sissetöötatud käiakivi. Ääsile ja alasile lisaks aeda käia tarvis; sepatööde lihvimiseks.
Veel pilte: