On the road (again)

 


Nonii, 5500 läheb nüüd mõneks ajaks lukku jälle. Camper on trucki turjale tõstetud, paari päeva pärast võtme suuna lõunaosariikidesse. New Mexico, Arizona… Kuupikkune reis plaanis, ehk pikemgi. Aga te seal teispool ookeani pidage end senikaua korralikult üleval, onju :) Ja nautige suve. Kui Oregonis tagasi olen, eks siis pajatan, kus ja mis.

May 15/2024                                                                                    Image: Internet

“Travel far enough, you meet yourself.” ― David Mitchell, Cloud Atlas

Tõrges Tesla



Disclaimer: tegemist on emotsioonipostitusega. Paluks mitte üleliia tõsiselt võtta. Lisaks annan endale aru, et järgnev on vanainimese vingumise õpikunäide, aga noh, vahel võib seda lõbu ju lubada, või mis.

Ühesõnaga. Istun mina täna puhkehetkel kohvikruusiga arvuti taha, ning kuna väsinud aju nõuab miskit kerget, skrollin oma armsat Daily Mail’i. Ja satun säärasele pealkirjale: Tesla owner left horrified after getting stuck in her car as temperature hits 103 degrees when she tried to update its software: there was a message displayed on the screen of the car which said driving and charging were suspended until the update was completed.

Klikin artiklile lisatud videol, ja… no mis ma oskan öelda. Esiteks, kulla laps, ära osta Teslat, või ära lase papal-mammal sulle seda osta, kui sa säärase peene masinaga ümber käia ei oska. Sõiduriist, mida tuleb apdeitida, et ta sinu eest mõtleks, ei ole just kõige turvalisem valik. “Leave The World Behind” filmi olete näinud? Kuidas Teslad kollektiivselt lolliks lähevad? Ma lausa kirjutasin tollest stseenist mõni aeg tagasi.

Teiseks, selle asemel et väidetavalt eluohtlikust olukorrast sotsiaalmeedias halada, äkki prooviks hoopiski hädaabinumbril helistada? Kui elu ikka tõesti ohus, ja kole hirm ja puha? Aga ei, ripsmeid sättida ja küünedisaini eksponeerida on ilmselgelt olulisem kui lämbest autosalongist, väidetavalt viiekümnele Celsiuse plusskraadile lähenevast temperatuurist pääseda. Ja ärge tulge jutuga, et olen noore nägusa naisinimese peale lihtlabaselt kade. Vaadake, ma olen juba sellesse vanusesse jõudnud, kus illusioon igavese nooruse säilitamise võimalikkusest on purunenud :), nii et mul pole siin mingit oma lehma ojas, nagu soomlased ütlevad.

Anyway. Vaatan mina siis seda TikTokki ja no teate, tolle tütarlapse näol on mu jaoks tegemist täiesti uue inimrassi esindajaga. Mismoodi need lapsed küll oma eluga hakkama saavad? Kui juhtub, et Tesla käest võetakse? Kui sõiduriista software end miskipärst ei uuenda? Kui autoukse peab, jumal hoidku, manuaalselt avama? Kui kliima soojeneb ja mascara ripmeil ei püsi, geelküüs sõrme küljest lahti sulab, või - õudne mõeldagi - sotsiaalmeedia mingil põhjusel enam ei funksi? Kui tulebki 911 helistada, selle asemel et TikTokki krüptilisi “I will be stuck in my car until further notice” sõnumeid jätta? Ausalt, mul on mure nende laste pärast :)

May 04/2024                                                                                      Image: Internet

“I don't know if this deception qualified as a half-step down the slippery slope. I had no sensation of sliding. But of course we never notice the descent until we're rocketing along at high velocity.” ― Dean Koontz, Brother Odd