Call it like it is



USA üritab nädalavahetusest toibuda. 13 tunni jooksul 31 tapetut, 44 vigastatut. Ainukene valguskiir, mis mulle selles pimeduses silma hakkab, on tõsiasi, et ka riigi kõrgeimad instantsid (tavakodanikest rääkimata) ei saa enam üle ega ümber kontolli alt väljunud ohu õige nimega nimetamisest: DOMESTIC TERRORISM. Ei ole islamiterroristid või mõni sarnane, väljastpoolt tulev tapja. 70% eelmisel aastal Ühendriikide pinnal aset leidnud massitulistamistest pandi toime Ühendriikide elanike poolt. Valdav osa nimetet 70% hulka kuuluvaid massimõrvareid on/olid valgenahalised, meessoost, ristiusku, teo motiivid religioossed või poliitilised.

Üleeile Texasas, El Pasos 22 inimest tapnud, kümneid vigastanud noore ameeriklase manifestis olid ta üdini rassistlikud tegutsemismotiivid üksikasjalikult kirjas. Ta sihtis tumeda nahavärviga inimesi, kes olla ohuks Texase rassipuhtusele. Jaa, lugesite viimast sõna õigesti. Texases on tulistaja meelest õigus elada ainult valgenahalistel. TEXASES. Hoolimata selle osariigi ajaloost. Hoolimata geograafilisest asukohast. Jumal hoidku. Jõuetuks võtab.

P.S. Ma ei saa kõhedusega mõtlemata jätta, et Mart Helme mainis paar päeva tagasi EKRE suvepäevadel peetud kõnes, et püstitas “lahingülesanded üksustele”,  et Eestist ei saaks “segaverelist provintsi”. (Vt. ka üle-eelmist, migratsiooniteemalist postitust)

CNN: Federal authorities are treating the El Paso mass shooting as a case of domestic terrorism. Read more:
August 05/2019Image: Internet
“People who insist on dividing the world into 'Us' and 'Them' never contemplate that they may be someone else's 'Them'.” ― Ray A. Davis