Thrift store'i visiit oli mul täna plaanis. (Paar päeva tagasi siinsamas kodu lähedal avati, uus ja huvitav). Selle asemel aga avastasin end hoopis freeway'l, teel El Paso suunas, lähim võimalus kodu poole pöörata (niipalju kui mul hetkel aimu oli) ca paarikümne miili kaugusel.
Kuid hakkame algusest. Paul läks oma Martial Art'si trenni (jajah, ta on juba niipalju toibunud möödunud nädalavahetusest:) ja mina seadsin suuna thrift-store'i poole. Ilm veel mõnusalt jahe, tuju hea, keeran muudkui rooli, endale mõttes õlale patsutades, et küll ma ikka olen osav juba, liiklen linnas ilma kaardita. Järgmisel hetkel saan aru, et asun paraku valel tänaval. Ei noh, mis siis ikka, tark nagu ma olen, pikalt mõtlemata pööran teise (arvatavalt õigesse) suunda ja uhan edasi. Aga. Mõne minuti järel avastan end ühesuunalisest, üles kiirteele viivast sõidukoridorist. Ees viidad kirjaga South>El Paso ja North>Deming. Instinktiivselt keeran El Paso poole - tuttav nimi ikkagi, maandutud ja õhku tõustud sealt ju küll ja küll:) Ning paar sekundit hiljem olengi freewayl nimega Interstate 25, rekkad uhamas ees ja taga ja minimaalne sõidukiirus seega paika pandud. Ole sa nii loll või arg kui tahes. Jalad võttis võdisema, appikene. Meelde tulid ajalehelood 80nestest vanaprouadest, kes Prantsus-ja Saksamaa kiirteedel vastassuunas sõite sooritavad. Vahel ennast, vahel teisi teise ilma saates:) Nii et see variant - otsekohe ots ringi pöörata - kõne alla ei tulnud:) Samuti ei tohi kiirteel teepervele seisma jääda, et oleks Paulile helistanud või nii, et appi, appi, ma ei saa kodu poole tagasi:). Aga koju tahtsin hirmsasti!!! Ja muidugi enne ka second-hand poodi.
Ega midagi. Uppujat päästab teadagi kes. Esimese paanika järele hakkas mõte tööle. Suutsin meie väikest trucki rekkade- ja ka päris tuulest hoolimata teel hoida, ja kaalusin oma pääsemisvõimalusi. Teadsin kindlapeale, et üks tagasipööre on ca 30 miili (48 km) Las Crucesest, me oleme seal shoppamas käinud. Bensu oli ka piisavalt. Sestap sai sellest mu Plaan. Minu õnneks aga selgus, et üks ülesõit/tagasipööre on lausa poole lühema maa peal. Mesquite, 17 miili (27 km) Crucesest. Sain kenasti õiges kohas freeway'lt maha ja uuesti tagasi peale sõidetud, ja sellega oli suurem mure murtud. Rekkad ei tundunud ka enam nii kohutavad, kui tee juba kodu suunas viis:) Aga thrift-store'is käisin ikkagi ära, yehaa!!! Mis sest et pea 60 kilomeetrise ringiga:)
17/06/2012
p.s. Foto on illustreeriv, läinud aastalõpu road-tripist, kusagil Californias. Aga nood neetud üle(s)sõidud on kenasti näha:)
EDIT: El Pasost tagasi pöörata oleks ka viimane võimalus olnud lähemal ajal koju tagasi saada:) Sealt jookseb USA/Mehhiko piir. Kohe teisel pool piiri on kurikuulus Juarez, narkosõja pealinn.