Jaanipäeva tähistasime Suure Pauguga. Paul vajutas raketi stardinuppu kell 1:30 am kohaliku aja järgi. Parasjagu siis, kui Eestis jaanilõkkeid süüdata üritati...oh et pagan võtaks seda vihma!!! Vanajumal on lätlane tõenäoliselt. Või mehhiklane...:) Ühesõnaga, P saatis raketiga head soovid Eesti poole teele, no ja nii muuseas kogus lennumasin Päikeselt data't kah muidugi.
Õhtul tegime lõkke ja jõime õlut ja ladusime üksteise otsa Eesti ja eestlaste teemalisi tooste. Päris Jaanipäeva tunne tuli mul südamesse, kui hämaraks kiskus ja lõke praksus...siis läksid silmad korraks märjaks, jah.
Aga lõke ise oli meil mitmetähenduslik ja -tunnetuslik. Põletasime nimelt meid kenasti teeninud higistamistelgi sõrestiku, pajupuust. See tuleb alati kas ära põletada või siis tükkideks murda ja loodusesse laiali puistata. Sweat lodge'i 'luustik' on palju näinud ja kuulnud, vaja austusega kohelda. Tegime algatuseks väikese tseremoonia ka, sage'i nuts ja sweet grass'i palmik on esimesel pildil näha. Öö saabudes suitsetas Paul sigarit, pärast tukkus väheke võrkkiiges. Meie Yarkoga hoidsime sel ajal tuld üleval. Mõnus Jaan oli...olgugi et olime tõenäoliselt ainukesed, kes Las Cruceses seda püha pidasid:)
26/06/2012