Ootused ja tegelikkus



Ei, ma ei ole oma parfüümiproovimise sõltuvusest priiks saanud, tänan küsimast. Pigem veelgi sügavamale sohu vajunud. Aga tänaseks on mul ka hea vabandus olemas, sest testmine paljastas Pauli oskuse lõhnu kirjeldada. Mitte et ma ta kujutlusvõimest ja sõnaseadmisoskusest ennegi teadlik poleks olnud, aga no lõhna-arvustused on ikka täitsa omaette ooper.

Asi näeb välja niimoodi. Istume õhtuti ülemise korruse terrassil, minul järjekordne testitav lõhn randmele pihustet, klaasike veini kummalgi ligi. Lilli lebotab läheduses, sõõrmed liikumas, niisamuti ka Pauli omad. Mõlemad pruugivad nina samal põhjusel – hindavad mu parfüümi. Paul võtab aega, et muljet võimalikult tabavalt sõnastada. Ma võiksin teile siin terve kollektsiooni lõhnakirjeldusi lagedale laduda, aga praegu üksainus näide, hinnang Itaalia moemaja Missoni parfüümile. Ega ma muidu poleks seda soetanudki, aga mul on nimelt nõrkus Missoni kangaste, muuhulgas ka kodutekstiilide vastu. Rahakott seda fännamist vastu ei peaks, kuid üks tükk siiski on, soetatud Tallinnast, enne USAsse kolimist. Vaata fotot - sellest sai mu pulma teise päeva kleit, kannan pidulikematel puhkudel siiani. Anyway. Kuna Missoni vaimustab, panin lõhnale suhteliselt suuri ootusi. Nagu selgus, asjatult. Parfüüm kui niisugune ei olnud eriti minu maitse, ja Pauli kirjeldus lõi viimase naela Missoni by Missoni kirstukaande. Tahate kuulda, millise lausega mu abikaasa seda iseloomustas? “It makes me think of a woman with big breasts”.

Eks ta ole. Muidu ma võib-olla isegi kaalunuks tolle väikese sämplipudeli endale jätmist, et hea peale piserdada, kui teinekord pulmakleiti kannan, no nii põhimõtte pärast, firma nimilõhn ikkagi. Aga kuna lõhnaga sobitumine nõuab rinnaimplantaatide paigaldamist, pole parfüüm ilmselgelt minu jaoks :-) Missoni sämpel rändab niisiis sama teed nagu kõik teised, mulle mitte meele järele olnud lõhnade pisipihustid – kingituseks mu juuksurile Dianale, et ta nendega oma salongis mürada saaks, klientide peal inimkatseid läbi viia.
May 24/2020
“Reality leaves a lot to the imagination.” ― John Lennon

No comments: