Green Ridge



Hommikul kodunt startides näitas termomeeter +25°C. Tuuletu. Vähem kui tunni pärast ronisime paigas nimega Green Ridge truckist välja ja ennäe, sooja viisteist kraadi vähem, ning tuul tahtis sokid jalast viia. Mäed ei hooli ümbritsevast ilmast, tekitavad omaenda isikliku kliima. Ja nagu igal kevadsuvel, on kohalikud meediaväljaanded täis uudiseid, kuidas kodanik X või Y võttis nõuks mõne Kaskaadide mäeaheliku kõrgemal künkal väikene day hike teha. Et mis see siis ära ei ole, paar tuhat meetrit kõrgust. Mäe jalamil, näe, nii kena ilmake ja puha. Uljamad lähevad lausa lühikestes pükstes ja joogipudelita, sest noh, kõrgemal paistab ju lund, seda saab suus veeks sulatada. Ega muud varustust polegi tarvis kui nutitelefon, seal on kõiksugu teed juhatavad äpid, ja kui häda käes, saab 911 valida. Mida muidugi ka tehakse, kui kusagil kahetuhande meetri altituudi peal lumetormi satutakse ja sääred külmetama hakkavad. Eks vabatahtlikest koosnevad päästemeeskonnad peavad siis üles ronima ja seikleja koos ta nutiseadmega alla lohistama, nutiseadmega, mis nonde mägedes hulkuvate ullikeste meelest kompenseerib soojade riiete, proviandi, orienteerumisoskuse ja last but not least, ka mõistuse puudumise.
Meil Pauliga mõistusest puudu pole, jumal tänatud :-) Isegi autoga mäkke minnes arvestame võimalusega, et tuleb välitingimustes öö mööda saata, kui juhtub masinal mingi tehniline rike näiteks. Söök, jook ja soojad riided on alati kaasas.

Kolmandal pildil valendab silmapiiril kolmekilomeetrise Mount Jeffersoni vöökoht, pea on tal pilvedes. Jeffersonilt on paari viimase nädala jooksul vähemalt paar lühikestes pükstes idiooti alla transporditud.
Oregonis on muide tore võimalus looduskaunitesse kohtadesse püstitatud tulevaatlustornides ööbida, üks selline on ka Green Ridge’l. Süsteem sarnaneb mõneti Eesti RMK majutusele.
Metsatulekahjud on noist paigust korralikult üle käinud, aga uus elu juba tärkab.
Pauli fotod.
May 28/2020 
“Sometimes a man wants to be stupid if it lets him do a thing his cleverness forbids.” ― John Steinbeck, East of Eden

2 comments:

  1. Need esimesed pildid raagus puudega meenutavad Stockholmi saarestikus kormoranidele jäetud kaljusaari, kus samamoodi ainsatki rohelist liblet ei kasva ega puude otsas ainsatki lehte :D

    ReplyDelete
  2. Oi, tõesti, meenutab Rootsi skääre jah!

    ReplyDelete