Suviselt, suvaliselt

 


Mõnikord tunnetan oma vanust ikka üsna teravalt. Kedagi teist peale iseenda kahjuks süüdistada pole, keegi ei käsi ju sopameedias sobramas käia. Aga näe, ikka käin. Ja sealt see tunne tulebki, et olen relikt. Väljasurev liik. Näide: Kanye West and braless wife Bianca Censori look confused as they get locked out of their Tesla Cybertruck following cinema date. Ausalt, nagu kusagilt teiselt planeedilt pärineks see pealkiri ja fotod. Või oot, äkki on vastupidi? Hoopiski mina pärinen teiselt planeedilt? Aga noh, murega segatud kaastunne tekib ju, kui näed, et teine pingutab ninast vere välja, et originaalne (loe: alasti ) olla, ja siis, pagan võtaks, veab Muski imetehnika alt, passid nagu nõme lihtsurelik oma tõrkuva küberauto kõrval, kusjuures su meeskaaslane ei taipa muud teha, kui kapuutsi sügavamale pähe tõmmata, selle asemel et oma kuulsate titaanhammastega ukselukk lahti närida või midagi. Aga tegelikult, teate, kui nüüd sarkasm kõrvale jätta, hakkan Bianca stiili osas tasapisi üles soojenema, sest see on ikka nii camp, et. Mine tea, oleks mul temaga sarnane keha ning sünniaasta, ehk loobuksin minagi end rõivastega katmast? Ja no kui keegi selle cybertrucki mulle niisama, täitsa tasuta maja ette veeretaks, ega ära ei ütleks, hoolimata asjaolust, et mul puudub sügavam usaldus Muski sõidukite vastu. Mu vana hea fosiilkütust põletav Chevrolet truck tundub tükk maad lollikindlam valik, uksed käivad igatahes kinni-lahti ilma mingi müstilise äpita.

Vahel vaatan Bill Maherit. Ta on sihuke... kuidas seda öeldagi... vanainimeste Louis C.K.? Mitte, et ma Billi jumaldaksin või miskit, tal on tõuse ja mõõnu, kuid külalised tihtipeale põnevad ja nii. Anyway. Hiljuti tunnistas Maher oma silmakirjalikkust: promob keskonnasäästlikku elustiili, samal ajal reisimiseks eralennukeid rentides. Vabanduseks tõi, et kuna on oluliselt panustanud planeedi säästmisse/päästmisse, võib private jettide näol dividende välja võtta. Ah et konkreetselt millise panuse andnud? Vaat sellise: pole ühtegi järglast tootnud. Ma selle peale muidugi kohe rõõmsalt käsi hõõruma, et minu poolest võib prügisorteerimine ja recycling nüüd jääda kus seda ning teist, minagi olen ju maailma päästmiseks täpselt samamoodi panustanud. Kusjuures jällegi, kui sarkasm kõrvale jätte, näen siin tõetera – ja paluks lapsevanemail mind mitte võlla tõmmata - fakt ju, et maailm on ülerahvastatud. (Olgu lisatud, et prügi ma siiani siiski sorteerin. Kas sellest ka kasu, st. kas kogu kupatust lõpuks siiski ühte auku ei aeta ja traktoriga tasaseks ei sõideta, selle kohta mul andmed puuduvad.)

Taaskasutusest rääkides, spordivõtmes. Ega Reet Aus pole ainuke, kelle disainitud olümpiarõivad rahva hambus ribadeks rebiti. Juhtub ka kuulsamate moeloojatega. Ralph Lauren on aastaid USA tiimi riietanud, paari päeva tagune Pariisi avatseremoonia outfit aga, luitunud teksa/kiivakiskuva pintsaku kombinatsioon, kriitikute silmis armu ei leidnud. Ralph Lauren Ripped To Shreds For U.S. Outfits At Olympics Opening Ceremony. Tea, kas Reet ja Ralph leppisid omavahel denimi kasutamise osas kokku või mis? Samas, postituse alguse juurde tagasi tulles, vanuse-teema juurde. Ma õnneks suudan end siiani veel kõrvalt vaadata, iseenda üle muiata, kui brave new world mind järjekordselt silmi pööritama paneb, olgu siis põhjuseks Bianca olematud kehakatted või igavad, luitunud, kuid taaskasutuse pühast oreoolist ümbritsetud teksad. Vot kui ise enam aru ei saa, et väljasurev liik oled, et maailm ei liigu ilmtingimata suunas, mis sulle meeldiks, vaid valib trajektoori sinust sõltumatult – vot siis on juba pahasti. 

July 29/2024                                                                        Image: Internet 

"I think they all went too far. Their jeans got too low, their tops got too see-through. Personally, I think that sexy is keeping yourself mysterious. I'm really an old-fashioned girl, and I think I'm totally sexy." ―  Stevie Nicks

16 comments:

  1. ma ei saa sellest "braless" sõnast üle, sest ma ise pruugin täpselt sellist riietuseset rinnahoidjaks ja seega ei ütleks, et ta on pildi peal rinnahoidjata, vaid hoopis "rinnahoidja väel".

    ja mõtlen, et kui seegi kvalifitseerub rinnahoidjatuks, siis miks ma üldse pingutan. seni mõtlesin, et hea kompromiss mugavuse ja ühiskonnakõlblikkuse vahel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sul on terminoloogia osas täiesti õigus. Rinnahoidja väel, justnimelt.

      Delete
    2. Aluspesu väel :D Sellise partiiga siuke särgik midagi ei hoia muidugist, aga eks "ilu" nõuab ohvreid.

      Delete
  2. Ma olen selle järglaste ja säästlikkuse värgiga vägagi nõus. Vahel toon seda ka näiteks ja kui mõni lapsevanem on eriti ärritav, siis meelega (vabandage mu vastikut käitumist). Olgu, ma olen ühe järglase siiski ise tootnud, aga teise lapsendasin ja nii ma tihtipeale neile ütlengi, "ärga punnitage veri ninast väljas, kui lapsi ei tule", pakkuge kodu kellelegi, kes on juba olemas. Saate parandada kellegi elu ja hoida planeeti ülerahvastamise eest. Ja see kogemus on toonud ainult rõõmu. Ja ma mõistan väga hästi praegusi nooremapoolseid inimesi, kes on teinud teadliku otsuse lapsi mitte saada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil Pauliga on päris mitu sugulastest/tuttavatest noorperet, kes bioloogilisi järglasi ei plaani hankida. Lapsendamisest on aga rääkinud küll, siiani siiski vaid ääri-veeri.

      Delete
  3. Ei, teate mis, ma arvan, et kes küübertraki ostab, on ära teeninud igasugused ebameeldivused. Teist nii koledat autot pole olemas, isegi Fiat Multipla on selle kõrval täitsa nunnu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja isegi vene elektriauto on sellega võrreldes nunnu.

      Delete
    2. Teate, lööge või maha, aga mulle Muski trucki välimus imponeerib. Sest NII üle võlli futuristlik, et. Me eile hommikul just vaidlesime Pauliga, tema ütles nagu teiegi siin, et jõle, talle ei meeldi; mina, et jõle jah, aga just seetõttu ongi äge ja mulle meeldib. Mu meelest auto ei pea ilmtingimata nunnu olema, või vähemasti KÕIK autod ei pea :)

      Delete
    3. minu arust on pigem retro kui futu. või õigemini retrofutu. See, kuidas ütleme kaheksakümnendatel tulevikku ette kujutati.

      Delete
    4. Aga vot minu meelest on futu :) Me võime siin terminoloogia üle vaielda lõpmatuseni, point on ju hoopiski selles, et sulle ja Paulile ja Morgiele ei meeldi, aga mulle jälle meeldib. Teisisõnu, point on selles, et ennäe üllatust, inimestel on erinevad maitsed ja meeldimised :)

      Delete
    5. Oi, näe, ma paar kuud tagasi kirjutasin kah Tesladest:
      https://viistuhatviissada.blogspot.com/2024/05/torges-tesla.html

      Delete
  4. olümpiariietest rääkides ühinen aga nendega, kes Mongoolia riiete üle sillas on.

    Hiinlastest oli keegi juba õiendanud, mis õigusega mongolid mandžude moodi riideid kannavad, kuni keegi meenutas, et mandžud tulidki Mongooliast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Googeldasin - ja olen samuti sillas. WOW.
      https://mymodernmet.com/mongolia-olympic-uniforms-paris-2024/

      Delete
  5. Nonoh, cybertrucki välimus on pmst nagu teise maailmasõja ajal plekktahvlitest kokku keevitatud tankikorpus - nagu tööstuse arengut poleks vahepeal olnudki. Või nagu lapsed oleks vineerist selle kokku klopsinud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ebaturvaline olevat ka. umbes et see autonduse areng, et auto võtab löögi enda peale ja deformeerub seda absorbeerides, et sõitjat säästa, on seal tagasi keeratud (auto jääb tervemaks, aga sõitja vajub auto sisekülje vastu moosiks).

      Delete
    2. Ärge siin slämmige midagi mu armsat Teslat :)
      (Kuigi, nagu siin 5500s mitmel korral ennegi kirjutanud olen, ei salli ma Teslat kui tervikut tegelikult silmaotsastki. Veelgi vähem sallin Muski. Aga no too cybertrucki välimus... ma ei saa miskit parata, mulle igatahes imponeerib. Aga turvalisus on muidugi juba hoopis omaette teema, kuuldavasti ei saa sõitjad tihtipeale ei sisse, ei välja, ja muud jamad.)

      Delete