Question of the day

 


Teate, ma pikalt pigem ei hakka. Kuluks päevi, et USA praegust poliitilist olukorda asiselt kokku võtta. Sestap ei tule sellest asine postitus, pigem emotsiooniplahvatus. Ja olgu öeldud, et ma pole Kamala Harrise fänn, kuid ta on sada, tuhat, kümme tuhat korda parem riigijuhikandidaat kui zombie-Joe. Trumpist rääkimata. 

Anyway. Tõenäoliselt saab Demokraatliku Partei, kuhu minagi kuulun, presidendikandidaadiks praegune asepresident Harris. Ametlikuks tehakse asi augusti teises pooles. Vabariiklased (Trumpi partei) on sündmuste ootamatu pöörde, Bideni lavalt taandumise tõttu tõsiselt paanikas. Sest papa Joe olnuks kerge vastane. Puhu peale, ja kukub pikali. Aga nüüd? Käre naesterahvas! Endine California peaprokurör!! Mistap republikaanid kraabivad hoogsalt igast nurgast pori kokku, et Harrist sellega loopida, muuhulgas süüdistavad teda... wait for it... lastetuses. Kamala ja teised temasarnased ei sobivat riigitüüri manu, sest pole järeltulijaid tootnud. Tuli välja, et Trumpi asepresidendikandidaat JD Vance nimetas Kamalat paar aastat tagasi lausa “kassimutiks”; teate küll, need veidrad lastetud vanaprouad, kes kassikarja toidavad, eks. 

Selle peale lajatas üks mu Texases elav sõber, vägev, poliitiliselt aktiivne naine täna oma blogis: “Here’s my question of the day: JD Vance has taken to calling Kamala Harris “the cat lady,” and wonders why she’s never been pregnant. No President of the United States has ever given birth. I’m wondering why it’s suddenly an issue.”

Ausalt, ma prindin selle tsitaadi välja ja riputan nähtavale kohale, külmkapi uksele näiteks.

Trump may regret choosing JD Vance as his running mate

July 23/2024                                                                                   Image: Internet 

“I just think it's so important not to take yourself too seriously.” ― Kamala Harris

15 comments:

  1. lmao, vägagi väljaprintimise-väärilised laused!
    Aga tõepoolest, hingasime ka siinpool piiri kergendatult, kuuldes vana-Joe loobumisest.
    Ma olen Kamala suhtes pisut äraootaval seisukohal - korralik ja väärikas taust, intelligentne, naine - ja isegi täitsa progressiivne (ka minu pirtsaka maitse jaoks) - ent tema karismaatilisus vajab veel tõestamist.
    Noja kui siin juba porisemiseks läks, siis mind häirib, et ta on väikest viisi nepo-president.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa nepo-presidendi all mõtled, et saab kandidaadiks (see pole veel kindel, augustis selgub) tänu sellele, et on viitsepresident? Jah, osalt nõus. Teisalt, mina vaatan asja nii, et kõik võtted on lubatud, et Trumpi lüüa. "Kõik võtted" all pean peaasjalikult silmas, et Kamala pärib Joe valimisteraha kohvri, ükski uus kandidaat sääraseid summasid kiiruga kokku ilmselt ei ajaks.

      Delete
    2. Seda jah, et ta presidendi kandidatuuri sai suuresti viitsepresidendina ja et viitsepresidendiks omakorda sai ta diversity kandidaadina. Kui Bideni sõnu uskuda muidugi....
      Ma juba allpool kobisesin, et säärane tegutsemine toob naistele ja värvilistele rohkem kahju kui kasu.

      Delete
  2. Kamala Harris on siiani vähemalt minu jaoks üsna tagasihoidlik olnud. Mitte et ma kangesti USA poliitikat täpselt jälgiks, Eesti ja viimased aastad, Ukraina, on peamised, mille pärast südant valutan. Kanada ka, aga isegi kui tuleb partei vahetus, siis päriselt midagi väga põhjapanevalt ei muutuks. USA puhul "ärkan", kui valimised tulemas :-D
    Tahtsin öelda, et olen nüüd mõnda ta viimast esinemist vaadanud, ja üsna muljetavaldav. Peajagu (või kahe pea jagu) nendest kahest vanamehest üle. Hoian pöialt! Märkasin ka, et mingi naiste "liikumine" on käimas, et õige asi ära teha. Ma olen ammu öelnud, et meis on jõud ja toetame ometi üksteist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul (ja ilmselt paljudel USA elanikel) on Kanada poliitikaga see imelik asi, et me nagu ÜLDSE ei jälgi. Kuigi nii suur naaber ju, võiks teie asjade ja oludega kuidagiviisigi kursis olla. Aga ilmselt toimub meil endal siin nii palju (jamasid :)), et teiste jaoks ei jagu aega ega huvi.

      Jah, tõsi, meis (naistes) on jõudu. Samas olen ma soo- ja rassipõhise valiku vastu, poliitikas, ja mujal ka. Harrise puhul ütles Biden 2020 otsesõnu välja, et valib asepresidendiks "värvilise" naise. Seda visatakse Kamalale nüüd igal pool nina peale.

      Delete
    2. Ma samal pulgal - kehv naine miskil juhtival positsioonil teeb naistele ja kogu naisliikumisele rohkem kahju kui mistahes keskpärane mees. Pärast hea tänitada "no näed, ei saa ikka naisi poliitikasse/nõukogusse/juhtkonda lasta..." Ehk siis mitte mingil juhul ei toeta ma kedagi puht selle pärast, et ta on teatud soolise määratluse/naha värvi vms iganes omadustega. Lisaks saadab säärane segregeeritus signaali justkui naised ei saaks meestega konkureerida - vaja eraldi kategooriat. Spordis on see õigustatud, sest füüsis. Intellekti eeldavates valdkondades oleks integreeritud lähenemine mõjusam.
      Ja just nimelt - Biden ise ütles, et pani piletile parima värvilise naise, mitte parima võimaliku kandidaadi.

      Delete
    3. täpselt samamoodi kaalutakse praegu, et Kamala peaks võtma asepresidendikandidaadiks valge mehe. Mõlemal juhul puhas kaalutlus, et võimalikult palju valijasegmente ära katta, et nood tunneks end esindatuna.

      Delete
    4. Absoluutselt nõus, et ainult sellepärast toetada, et naine, pole õige. USAst tuleb kohe meelde Sarah Palin, ja võtaks kasvõi Helme-proua. Nemad jääks mu häälest kohe ilma ;-) Loomulikult peab ikka vaatama, kas ikka väärt ka on. Kahju, et Biden sellise "iseloomustuse" Kamalale kaasa andis. Aga kui on võrdsed kandidaadid, või väga lähedal, siis saab naine mu hääle, just sellepärast et MINA olen naine. Ma olen ise kahjuks kohanud arvamist naiste endi hulgas, et ah, mis, naine ei sobi poliitikasse. Teeb mind väga kurjaks.
      Kanada poliitika ongi selline igav, kuigi proovitakse põnevamaks teha, st iga partei taob ikka rusikaga rinnale, et nemad kõige paremad. Ma kunagi hääletasin konservatiive, kuid siis vaatasin, et liiga mugavaks läinud, ning tegin kannapöörde 😄 Hästi oli, sest nüüd saan ikka 65 pensionile minna ;-) Teised oleks selle 67 peale viinud. Mis tegelikult oleks vist õige käik, aga samas tundub ikka kõrge.

      Delete
    5. notsu, jaa, ma saan väga hästi aru, et kaalutlus, ja kaalutluse põhjustest kah - aga minu jaoks peab kaalutlusega käsikäes ka selle õigustatus/õigustus käima.

      Harrisega oli see asi, et asepresidendina ei suutnud ta end tõestada. Nüüd, viimase paari päeva jooksul, võimaliku presidendikandidaadina on ta end kordi rohkem tõestanud kui viimase 3,5 aasta jooksul. Hakka või külajutte uskuma, et Bideni administratsioon nö. hoidis Harrist tagasi, sidus tal käed.

      Delete
  3. Kas sa sõbra nime ( initsiaale) ei tahaks öelda? Sest see tsitaat lihtsalt väärib jagamist :)
    Mul Kamala suhtes arvamus puudub. Aga kui juba Donald ja Joe said hakkama, siis miks ei peaks hakkama saama üks tegus naine?!? Küll saab.
    Ikka parem kui need kaks taati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Initsiaalid on JJ.

      Ning jah, just, mul sama tunne - ikka parem kui need 2 taati.

      Delete
  4. Mina jälle siin, aga ei saa jagamata jätta 🙂
    We can't help you guys with your group assignment, but we can cheer you on from upstairs. CanadiansForKamala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Issake, see on nii hea, palju tänu jagamast -
      "group assignment" ja "from upstairs" !! :):)

      Delete
  5. Mis kysimus see on, kas värviline naine sobib presidendiks või ei??? Mehi ei tohi isegi kodumajapidamise peenemate asjade ligi lasta, riigi juhtimisest rääkimata! Parandagu parem torusid või midagi!

    ReplyDelete
  6. Ja endine jurist sobib presidendiks iga kell paremini kui tegutsev pankrotmeister/kelm. See, mitu korda keegi synnitanud on või siis mitte, ei tohiks antud ametikoha juures määrav olla.

    ReplyDelete