Las Cruces, here we come!

 



Lood sedaviisi, et Paulil ja mul on tänase päeva seisuga kaks kodu üheaegselt. Üks Oregonis, teine New Mexicos. Teisisõnu, peale pikavõitu otsinguid on meil Las Cuceses elamine lõpuks olemas. Kogu koduleidmise eesliinitöö langes Pauli õlgadele, ta parasjagu seal komandeeringus. Mina siit põhja poolt võitlesin tagalas, pidades virtuaalset majajahti. Tänaseks tean enam-vähem kõiki LC rendiagente nimepidi :)

Esialgu, jah, rendime, kuid kui kannad kinnitatud saavad, ning pisut hinge tõmmatud, hakkame kinnisvara soetamise plaaniga ringi vaatama. Aga see selleks, räägime käesolevast hetkest, ehk siis säärasest põnevast olukorrast, kus ma kolin majja, mida pole oma ihusilmaga näha ega käega katsuda saanud. Paul seevastu on, ja no eks fotod-videod ütlevad kah miskit. Orelimäed igatahes paistavad me taga-aiast kenasti kätte. Ja hinna-kvaliteedi suhe tundub paigas olevat. Väga kõrget renti ei taha ju maksta, väga odavas kohas (loe: kehva kvaliteediga majas) aga ei taha kah elada, olgu või ajutselt.

No ja mis siis muud nüüd kui tegudele. Esialgu ettevalmistused, igat sorti bürokraatia, end Oregonist lahtirakendamine, ja siis vastupidine protsess New Mexicos. Nende kahe vahel muidugimõista kogu majapidamise ühest kohast teise toimetamine, läbi mitme osariigi. Saab tegus augustikuu olema, seda ma ütlen. Kolimisreis on plaanitud septembri algusesse. 

July 24/2024                                                   Pildil: Las Cruces; foto võtsin veebist. 

“It’s only after you’ve stepped outside your comfort zone that you begin to change, grow, and transform.” ― Roy T. Bennett

22 comments:

  1. Huvi pärast uurin: palju teil seal rendihinnad on? Nii võrdluse mõttes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ära pane pahaks, ma pean rendihinda privaatinfoks, avalikus blogis üles ei riputa. Saadan rahanumbri sulle privas :)

      Delete
  2. Mõned üksikasjad kah, uudishimu rahuldamiseks :) Me uus kodu asub Las Crucese mägedepoolses eelinnas, vaikne tupiktänav. Siinmail mõõdetakse majade suurust magamistubade arvu järgi, meil on neid kolm. Master bedroom ühendatud suure (ja suure aknaga) vannitoa ja walk-in garderoobiga, magamistoast avanevad kahe poolega uksed aeda. Kaks külaliste magamistuba (ühest saab Pauli office, teisest minu workshop) + veel üks täismõõdus vannituba, kah aknaga. Ma jumaldan akendega vannitube! Avar hästivarustatud köök ühendatud avara elutoaga, vahel baarilett. Kahe auto garaazh + panipaik. Eesaed väike, kuid piisav, et autosid parkida, taga-aed paraja suurusega, vaatega lõunasse, itta, mägedele. Varjualune terrass + varjualune istumis-grillimiskoht. Ja VARI on seal lõunas oluline, seda ma tean omast käest.
    Last but not least – Majaümbrus on xeriscape: https://en.wikipedia.org/wiki/Xeriscaping
    Ma ei pea enam mõõtmatuid aakreid korras hoides rügama!!

    Ühesõnaga, nagu aru saate, olen äärmiselt positiivselt üles köetud :)

    ReplyDelete
  3. Põnevad ajad on Sind ees ootamas. Tänud linkide eest, sain jälle natuke targemaks - Xeriscaping - ei olnud kuulnud ja lugesin huviga, lisaks veel Las Cruces - jään huviga ootama Sinu avastusretki ja tähelepanekuid uuest kodukandist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, põnevad ajad. Aga kodukant saab olema nii-öelda uus-vana, ma ju 4 aastat Las Cuceses elanud, Paul lausa mitukümmend.

      Delete
  4. Kõlab väga ägedasti, igati mõistetav, et oled positiivselt üles köetud ja muidugi ma ei pahanda, et rahanumbrid privas saatsid. Pidin ka xeriscapingut uurima. JA aknaga vannitoad - minagi jumaldan neid. Mul Brüsselis ka aknaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... ja mul oli rõõm privas lugeda, et sa rendihinda soodsaks pead. Aga eks selle soodsa leidmisega oli üksjagu tööd. Sarnase elamise eest oleks pidanud kahekordset hinda maksma, kui esimese ettejuhtuva oleks võtnud.

      Delete
  5. Nii põnev! Soovin, et kolimine läheks lepase reega ja et sul ikka aega ka blogimiseks jääks ;) Hooldusvaba aia osas olen lausa kade, eriti kui viskan pilgu omaenda aia naatidesse ja kassitappudesse uppuvatele vaarikatele, kuigi ma lohutan end mõttega, et mul elab aias siil ja talle ongi just täpselt sellist keskkonda vaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, siil! Tema nimel võib naadid ja kassitapud ära kannatada. Ja äitäh heade soovide eest.

      Delete
  6. Palju õnne ideaalse (vähemalt kirjelduse järgi niisugune mulje jääb) pesa leidmisel ja palju jaksu kolimisel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaksu läheb vaja, aitäh! Pesa on... ideaalilähedane, ütleme nii. Ja juba ette teada, et ajutine. Aga sellegipoolest plaanime uut kodu täiega nautida :)

      Delete
  7. Maastikku vaadates saab teil lähitulevikus toimuma hulk ilusaid reise. Kivi kotti ja muud jõudutekitavad soovid!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oojaa, maastik! Ja selle nautimiseks pole vaja otseselt reisidagi, põhimõtteliselt võime kodus seljakoti selga panna (ja kivid kotti :)), ja päeva mägedes veeta.

      Delete
  8. See mõnus ootusärevus :) Juba kirjelduse järgi tundub vinge koht elamiseks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vinge tõesti. Las Cruceses on kõike - haridust (ülikoolilinn) ja kultuuri ja ajalugu ja loodust ja ja ja. Nüüd tekib kindlasti küsimus, et miks üldse ära kolisite, aga no vaheldust tahtsime, noh :) Ja saime kah, kümne toreda aasta jagu.

      Delete
    2. Ma tegelikult kadestan seda julgust ja pealehakkamist niimoodi elukohti vahetada.

      Delete
    3. Ma hea meelega võtaks selle komplimendi täiega omaks :), aga tõe huvides tuleb tunnistada, et USA kontekstis pole see teab mis julgustükk. Siin kolivad inimesed ühtepuhku, kusjuures igas vanuses inimesed.

      Siinsetest meievanustest sõpradest on möödunud ja käesoleva aasta jooksul kolm abielupaari elukohta vahetanud, kaks neist osariigisiseselt, kolmas paar kolis Californiasse.

      Aga jah, eks ta pisut pealehakkamist tõesti tahab, see va elukohamuutus. Mugavustsoonist väljatulemist. Samas, nn. uus hingamine on hästi tore ja tervislik mu meelest, vähemasti meile Pauliga sobib, aga eks inimesed olegi erinevad ju.

      Delete
  9. Ma olen teie uuest elamisest ja kolimisest kahtlaselt elevil. Tore on kaasa elada igal juhul ja mõnus, et oma koha leidsite.
    Aga kuna ma olen ikkagi inimene ja mitte Jeesus, siis ussitan kadedust ka, sest sa saad ju aru, et sul talve enam ei ole eks????

    ReplyDelete
    Replies
    1. No seda, et talve pole, me otsima lähemegi :) Mul on talvedest kõ-ri-ni. Samas, Las Cuceses on talvel üleval mägedes lund küll, nii et pool tunnikest autosõitu, ja saame Lillile lumepalle loopida.

      Kusjuures november-jaanuar-veebruar on mõnusalt karged ka all orus. Ja lund sajab kah paar korda talve jooksul, sentimeetrike või nii, aga see on liikluskatastroof, sest nad seal ei oska lumega üleüldse sõita, ja talvekumme seal ei tunta :)

      p.s. Mis mõttes "kahtlaselt elevil"? Sindki isutab elukohta vahetama?

      Delete
    2. Ma olen viimase 18 kuu jooksul kolinud 7 korda, sh üle Atlandi ja siis teise provintsi. Linnadesisesed kolimised muidugi ka. Paljas mõte pakkimisest ja kolimisest ajab mind iiveldama.
      Seepärast mulle tundubki kahtlane, et ma teie plaanide lugemisest nii elevil olen. :D
      Minu teadmised New Mexicost tuginevad vaid Breaking Bad sarja vaatamisele, mis ei ole ilmselt kõige parem reklaam. Seega ma ootan suure huviga su jutustusi uuest elupaigast. Ja muidugi pilte ka! :)

      Delete
    3. 18 kuu jooksul 7 korda?!? No see on küll pisut... ee... exessive :) Sul on ehk kolimis-sõltuvus tekkinud, hm?

      Breaking Bad - Albuquerques elavd Pauli pojad, Las Crucesest 4,5 autosõidutundi. Ja sarjadest/filmidest rääkides, mõlemad "poisid" töötavad Abq's filmialal muide.

      Ahjaa, seda ka veel, et 5500 esimesed 4 aastat ongi puha Las Crucese elu kirjeldused. Toona blogisin küll väheke teises stiilis.

      Delete
    4. Sõltuvusest on asi kaugel :D :D Aga väsinud olen ma küll.

      Ja kindlasti kaen su varasemaid sissekandeid ka.

      Delete