Marihuaana legaliseerimise jah/ei hääletus Oregonis tulemas, november 2014. Kui lõõgastus-cannabis (otsetõlge terminist recreational cannabis) läbi läheb, saab Oregonist kolmas osariik, kus see lubatud. (peale Colorado ja Washingtoni). Meditsiiniline marihuaana on Oregonis juba legaalne. Kaart Cannabis USA's annab hea ülevaate muide.

Aga mitte cannabisest  ei tahtnud ma kirjutada. Mina novembris hääletada nagunii ei saa, pole USA kodanik. Paul ilmselt saab, eelduseks 6 kuud Oregonis elamist, see on novembriks täis kah. No põrgut, jälle olen teemast eemal! Ühesõnaga, hommikut alustasime terrassil kohviga pluss järjekordse poliitilise diskussiooniga (ilm aruteludeks ideaalne - pilves, vihmane, kahjutuled kustuvad, loodus on niiskuse eest üliväga tänulik). Ühesõnaga, cannabiselt kaldus jutt laiemale poliitikapõllule. Siunatud sai kordamööda üht, teist ja kolmandat. Ei saa öelda, et me kõiges ühte meelt oleme, küll aga selles, et poliitikud on pahatihti oma esmase ülesande, valijate esindamise, unustanud ning ajavad seal 'üleval' oma väikest räpast asja. Või ka suuremat, aga jätkuvalt räpast. Pole vist vaja taas üle korrata, et trend on üleilmne, ei puuduta vaid USAt või Eestit.

No nii. Nüüd lõppeks hakkan selleni jõudma, millest kirjutada tahtsin. Peale kohvi ja diskussiooni laadisime Yarko autosse ning sõitsime suurde rohelisse linnaparki jalutama. Me ikka teeme seda vahetevahel, et loom saaks 'ajalehti lugeda', st muid lõhnu ja infot kui vaid metsiku looduse omi siin kodu ümber. Jalutame kenasti kolmekesi, mina olen murult Yarko junnid korrektselt üles korjanud ja puha, kui Paul järsku nendib: "Sa näed välja nagu poliitik." "Mis mõttes nagu poliitik?" ajan silmad ümmarguseks. "Noh, selles mõttes, et ühe käega hoiad rihma pingul ja teises käes on sitakott", selgitab Paul.
Kahjuks peab nentima, et ta tähelepanek läheb üsna täppi:)
------------
Paul, Yarko and I are walking in the park in Madras. In the morning, we had (again!:) one of our Political Discussions. I cant really say that him and me are in the same mind about everything, but there's one thing we both agree - most politicians really fail doing their job (representing their voters). More often than not they are pushing their own little dirty agendas 'up there'. Or big agendas. But still dirty. It's not country-specific tendency though, happens almost everywhere.

Anyway, there we are, walking leisurely in the park, me (as responsible dog owner) having done some poop picking and such. Suddenly, Paul makes a statement: "You look like a politician."I can't believe my ears. "How do you mean, a politician??" "Well of course you do look line one" -explains Paul - "holding that leash with one hand and having a bag of shit in another".
Sad to say, I think he was right!:)

p.s. Our morning discussion actually started from Cannabis-issue. Oregon will vote in November 2014. Look at this map too.
p. p.s. It rained all evening yesterday, and most of the night. What a blessing! What a freshness in the air, after smoky days.
23/07/2014