"Kohvi poliitikata!" kuulutas Paul selges eesti keeles paar hommikut tagasi. Nimelt on meil miskipärast kalduvus just varahommikuse kohvi juures pikki, põhjapanevaid diskussioone pidada. No kohe kukub niimoodi välja, et tõsised teemad tulevad üles. Hoolimata sellest, et lill õitseb ja lind laulab ja majaümbrus liigub ja loob ja lehvitab. Hmmm. Kui juba Juhan Liivi poole tüürisin, siis eks temagi räägib tolles luuletuses ju tumedast maast...ning eks poliitika ole pigem tume kui hele kus iganes, onju. Kae kust otsast tahad, Eestist või USAst või mujalt. Telekat me küll ei vaata ja ajalehti perioodiliselt ei loe, aga üldises plaanis hoiame end elu-oluga siiski kursis. Perioodiliselt. Sest kui pikemalt uudistesse sumama jääd, tuleb tusk peale. Võta lahti mistahes eesti või usa uudistesait, oledki paugupealt teises reaalsuses. Eestis teeb poisspeaminister miskeid kummalisi avaldusi, usas trambivad sõjasõbralikud gerondid jalgu ning pritsivad sülge, sest tavakodanik on padu-patriootluselt arusaamisele lülitunud, et piiritagused sõdimised pole vast kõige mõistlikum  viis välispoliitikat ajada.

Ühesõnaga, hommikuti peame hoolega ette vaatama, et mitte ülepeakaela poliitikasse sukelduda, päeva alustuseks. Parem võtame mõne teise teema, neutraalsema. Geoloogia näiteks. Vulkaanid. Või see viimane nüüd NII neutraalne on, elame siin ju sisuliselt püssirohutünni otsas:). Vulkaanid ümberringi, paistavad kodutrepiltki kätte (kolmandal fotol me elukoht ristiga tähistet). Kivihullud, nagu me oleme, veetsime mõnusalt aega kohalikul Rock and Gem Showl pluss hankisime raamatu(d) Oregoni geoloogiast. "Viimase paari tuhande aasta vältel on katastroofid Oregoni osariiki külastanud üsna regulaarselt ning on täiesti kindel, et jäävad külastama ka lähemas ja kaugemas tulevikus." Ei noh, täname väga. Olgu muuga kuidas on, Kaskaadide mäeaheliku külje alla kolinuina on meil kohad VIP sektoris kindlustatud, kui show lahti läheb:)
------------
"Coffee without politics" declared Paul in one of those mornings. In pure Estonian by the way. The thing is, we tend to dwell into political discussions over our early morning coffees in the garden. Not a good thing! Politics, as we all know, can be really, really dirty. Anytime, anywhere. Not something you'd necessarily like to start your day with:) In Estonia, there's (almost) a teenager for Prime Minister. I mean when you listen that guys statements it becomes painfully clear that he's too young for that particular political position. In The States, geronts are still banging their war drums despite growing awareness about foreign wars not necessarily being the best way to conduct foreign politics. Anyway. Politics is quite depressing stuff.

So let's talk about something else while sipping our first coffee of the day. Something neutral. Lets talk about geology or volcanism. Oops! The latter might not be too neutral either, considering our new living place (X on third photo).Also, read text on 4th photo. Oh well. At least Paul and I have grand stand seats when s##t hits the fan:)
03/07/2014