Kõrbekuumus! Lähipäevadeks  ennustatakse siin edalas rekordtemperatuure. Mõned arvud: Death Valley (California) kuumarekord aastast 1913, 10. juuli  +56,6C. See on kõrgeim temperatuur, mis maamunal mõõdetud ja dokumenteeritud. Käesolevaks nädalalõpuks/järgmise nädala alguseks lubab ilmajaam Death Valleys  +51 kuni +54C igapäevaselt. Öine kuumus ei lange alla +37C.
Phoenix näiteks on Las Crucesest vaid ca 5 tunni autosõidu kaugusel, sealne kliima aga hulga kõrvetavam kui meil siin. No, oleme väheke merepinnast kõrgemal ka, õnneks. Nii et Crucest puudutav ilmaennustus on suhteliselt mahedakene, päevasoe ei tõuse üle 35C.
Kui neid arve Farenheit'is vaatad, hakkab veelgi kuumem:) Toosama esimesena mainitud kuumarekord: +134F. Ouch! Ja see pole veel kõik. /.../ Commercial airlines were also monitoring conditions because excessive heat can throw flights off course. The atmosphere becomes less dense in extremely high heat humidity, meaning there's less lift for airplanes. Triple-digit heat forced several airlines to bring operations to a halt after Phoenix climbed to 122 degrees (+50C) in June 1990./.../
Ühesõnaga - vahel on siinkandis nii kuum, et lennukidki ei lenda...
EDIT: Ennäe,  Õhtulehtki võtab meie ilmast kirjutada.
29/06/2013