Yarko: "What the heck? Casa Roosa??!!" Tegelikult tabasin ta hoopis haigutamast. Mesilla vanalinna oli asja, jalutasin koera ka väheke. Tal on päev põnevam, kui ühes või teises kohas saab kaasas käia, kuigi siin kodu ümber põldude vahel on suurepärased jalutusmarsruudid.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Paar päeva tagasi oli mul Walmart'is lahe vahejuhtum. Kristin, ma loodan sa jätad selle postituse vahele! Kristin nimelt on mind valgustanud Walmart'i korporatiivsest röövpoliitikast. Ma usun et see on täitsa tõsi, nagu ka Tiina hirmujutud Starbucks'i kohta. Aga no vahel tahad kiirelt tassi kohvi. Ja WallyWorld, nagu me Walmart'i kutsume, on kodule lähim toidupood. Ma olen siin muide väikeseid toidupoode ka külastanud. Mõned on väga OK, näiteks Mountain View Market; me oleme seal püsikliendid. Kohalik, värske väärt kraam. Aga samas mõned teised väikesed poed (põhiliselt mehhiklaste omad, pardon me not being politically correct) on lausa karjuvalt räpased, ja väga kallid, ja teenindajad on enamjaolt gängsteri tüüpi ülbed sellid.

Aga ka mitte SELLEST ei tahtnud ma rääkida!!! Ühesõnaga, seisan mina WallyWorldis kassasabas. Korv kraami suht täis. Nagu kohalik etikett ette näeb, pööran end enne check-out'i ringi, vaatamaks, kas keegi paari vähese asjaga mu selja taga. Ongi. Umbes 60ne proua, bidzhaama ostnud. Lasen ta ette. Sel ajal, kui kasiir toimetab, vaatab tema mu seelikut ja kiidab ja küsib, kust ostsin. Euroopast, ütlen. Mu aktsendi peale pärib ta, kust ma pärit olen. "Põhja-Euroopast". "OK aga kust täpsemalt?" "Eestist". Mille peale proua silmi pööritab ja ohkima hakkab ja ütleb, et uskugu ma või mitte, aga tema töölaual (ta on õpetaja) on hetkel DVD filmiga "Laulev Revolutsioon". Et see on neil 8nda klassi kooliprogrammis. Ma olen seda muide enne ka kuulnud, et USAs toda filmi koolides tutvustatakse. Ühesõnaga, seejärel arenes meil pikk ja tore vestlus, kassapidaja liitus ka, ja sain tüübilise välisestlase kombel sünnimaale ohtralt reklaami teha. Proua lubas koolis lastele rääkida, et kohtus täitsa elusa eestlasega.
08/03/2012