Liiklus! Tahtsin siin just üks päev postitada, et nood üle-elusuurused ristmikud tunduvad päris normaalsed juba. Punase tulega parempöörde tegemine on kah käe sees. Jne jne jne, ikka enesekiituse vormis. Ja et ükspäev, kui pesumajast tulin ja autoaknad olid alla keeratud (palav!), hõikas üks teed otsiv naisterahvas mulle "Do you know which way Idaho street is?". "This way!" hõikasin vastu ja osutasin käega suunda. Siis lõi pildi kokku, et wow, ma oskan juba teistelegi teed juhatada! Uhke tunne oli, kekkasin kodus sellega vägitükiga õhtu otsa:).

Aga paraku, kõik päevad pole pesupäevad. Laupäeva hommikul võtsin ette Saver'si tuuri, linna teise otsa. Savers on second-hand shoppaja paradiis. Suur, ägedat riide-ja kodukraami täis. Pluss raamatud jne. Iga kord kui oma vana/ülejäänud kraami sinna viid -vahet pole kas ühe hilbu või kotitäie - saad 20% allahindluse kupongi. Kui selle kupongiga oma ostud teed, siis osta palju tahad - igalt asjalt 20% alla.
Ühesõnaga. Liikluse juurde tagasi. Otsustasin Savers'isse läbi kesklinna sõita, hoolimata seal lakkamatult käivast tee-ehitusest. (See on vist küll igas maailmanurgas sedasi, et teed on pidevalt remondis). No, ühe foori all oli oranzhe hoiatuskoonuseid lahke käega siia ja sinna puistatud. Et vaata ise, millise raja valid, või nii. Kohalikud ilmselt on juba õige valimises vilunud. Aga tänav oli tühi (lauba hommik, nagu mainisin) ja mul polnd kellegi järgi joonduda. Nii ma siis ühe neist paljudest sõiduradadest valisin, parema äratundmise ja eurooplase liiklusloogika järgi. Vale, nagu veidi aja pärast selgus. Kui auto teise järel mulle ninapidi vastu sõitis. Ega midagi. Lülitasin ohutuled sisse ja roomasin sinnamaale, kus kahe sõidusuuna vahel äärekivi polnud, nii et sain õigesse suunda tagasi. Eks kodanikud muidugi avaldasid verbaalselt ja manuaalselt arvamust mu sõidustiili kohta. Õigesti tegid.
Anyway. Käed, ime küll, väga ei värisenudki pärast, minu õnneks on kiirused siiski piiratud tee-ehituse alal.
Foto ka juurde, järgmisel päeval tehtud. Oleksin pidanud valima sõiduraja X, mina aga sõitsin rajale Y. Lisaks veel kaks kena autopilti:) Kui tõsiselt ette võtaks, võiks magusa galerii koostada siinsetest sõidukitest.
24/03/2012