Täna päeval +27C. Kusjuures ei tundunud üldsegi hull. Siinne kuiv kuumus on ikka hoopis miskit muud, kergem taluda kui mereäärne niiske. Yarko pealt vast kõige paremini näha. Mäletan, möödunud suvel Tallinnas, kui väga kuum oli, ei saanud ta päeva jooksul suud kinni, jumala tõsi. Muudkui hingeldas. Täna vaatan, magab rahulikult, lõuad kõvasti koos. Ei seda nägugi, et ebamugav oleks. Kella kahe ajal lühikesel põlluringil käies oli kah üle ootuste reibas.

Aga. Meil peaks siin kõrb olema, kuiv nagu paber....muffigi. Täna hommikul vaatan aknast välja - järv! Linnukesed solberdavad vees! (Paul nimetab neid pre-historic chickens. Kuuluvad Mariole, keskealisele mehhiklasele, kes ümberkaudseid kinnistuid hooldab. Mario on muhe sell. Tema inglise keel piirdub väljenditega nagu Big dog! Bonito! (Yarko kohta).
Kus ma olingi....linnukesed vees, yep. Seletus on muidugi lihtne, nagu ikka. Kodanikud kastavad pecan-pähkli istandusi ja põlde. See käib siin kanalite abil ja totaalse üleujutuse vormis. Paar korda kevade/suve jooksul. Aga see-eest põhjalikult. Ni et täna oli võimalus suvekleidi ja kummikutega ringi liikuda. Väga stiilne.
:)
17/03/2012