Iseteenindus



Disclaimer: juhuks, kui keegi üritab postituses kirjeldatut järele teha: mina vastutust tulemuste eest enda kanda ei võta.

Käisin juuksuris, Kauai tarvis end töökorda sättimas. (Jaa, vaid mõned kasinad päevad jäänud, ja juba lendamegi.) Juuksur mul ammune tuttav, vist lausa viis aastat olen ta juures käinud. Lobisesime hoogsalt, Diana oli hiljuti uue hobutreileri hankinud, säärase kaks ühes, tagaosas hobuste apartement, esiosas inimeste oma. Ühesõnaga, kogu selle jutupuhumise käigus ununes Dianal üks oluline amps mu juustest haukamata. Tulin koju, vaatasin peeglisse, oigasin pisut, ja kuna ta mu pead otsekohe, hommikusel ajal parandada ei saanud, ning minul polnud tahtmist pealelõunat linnasõidule raisata, leppisime kokku, et löön ise vajalikku kohta käärid sisse. Mõeldud, tehtud. Õnnestunult.

Aga see pole teps mitte ainuke iseteenindus, mis ma siin viimasel ajal ette olen võtnud. Mul nimelt tekkis mõnda aega tagasi nina peale mingi… asi. Kord ilmus, siis jälle kadus, et uuesti ilmuda. Kuna mul isiklik dermatoloog täitsa olemas, tore noorepoolne meesterahvas (paari aasta eest eemaldas mu põselt basal cell carcinoma), helistasin juulikuus ta vastuvõttu, et Asjast vabanemiseks aeg broneerida. Ja mis te arvate, millal mind kui ravikindlustatut aidatud oleks? Jaanuaris. Lootes enne Kauaid teemaga ühele poole saada, lähenesin teise nurga alt, et maksan omast taskust. Jaa, vastati, pole probleemi, omast taskust maksja saab löögile varem. Detsembris. Ringutasin käsi, kuid broneerisin siiski visiidi, kaks päeva enne aastalõppu. Läks mõni aeg mööda, ning vahepeal justkui varjusurmas olnud Asi ilmus jälle ninale. Kuna ta ligilähedaseltki BCC'le ei sarnanenud (seda ma torkima ei läheks, nii vaimust vaene ma nüüd kah pole), otsustasin vaadata, mida omal käel teha annab. Protseduuri siinkohal kirjeldama ei hakka, saate viimaks veel rumalaid ideid. Aga tänaseks on operatsioonist kõvasti üle kuu aja möödas, ning ninapealne puhas. (Ptüi, ptüi, ptüi! Ja koputan vastu puud kah igaks juhuks.)

Mistap nüüd peangi aru. Juuste ja ninaga sain kenasti hakkama. Aga detsembris ootavad mind ees mõningased hambaraviga seotud arstikülastused. Muuhulgas hamba (kui hästi läheb, siis ühe, kui kehvemini, siis kahe) väljatõmbamine. Mis te arvate, äkki peaksin musta töö ise ära tegema? Tangid koduses majapidamises ju täitsa olemas. 

September 14/2022                                                                       Image: Internet 

“Some of the worst mistakes of my life have been haircuts.” ― Jim Morrison

22 comments:

  1. Hahaa, mõte on hea, aga pigem ei :D

    Ma piirdun toidukaupluse iseteenindusega. Väga hästi tuleb alati välja!

    ReplyDelete
  2. Hambaarsti iseteenindus? Jaa, ikka.
    Pikk jutt lühidalt: mul juhtus kunagi õnnetus, mille tulemusel pidi kahe esimese lõikehamba peale ehitama kroonid. Aasta pärast remonti tuli üks kroon lahti, arsti juurde pääsemise võimalus oli alles kuu-poolteise pärast.
    Naisterahva naeratus, eksole... võtsin supreliimi ja liimisin krooni ajutiselt tagasi. Arst nägi hiljem selle eemaldamisel isegi natuke vaeva....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu tütrel murdus esihambast väike killuke lahti, sel suvel. Ta nägi päris palju vaeva, et see superliimiga tagasi liimida, kuni arsti juurde saab, aga ikka kippus ära pudenema.

      Juukselõikust on endal tehtud küll ja veel. Masinaga, siilika peale. Aga nüüd, mil mul on mõnevõrra rohkem juukseid peas, tuleb peakarvade isekärpimist harvem ette. No ei näe kõrvade taha! Tukaga saaks veel kuidagi hakkama, aga ilusat kukalt ma endale paraku lõigata ei suuda.

      Delete
    2. Issake, te olete ju veel hullemad kui mina - te noid õudusjutte pole uudistest lugenud, kus superliimiga hambaid parandanud inimesed mürgitusse surevad ??

      Delete
    3. Tont teab, ma väga surnud just pole, aga äkki mõjus ajule? Kas positiivselt või negatiivselt - seda ei saagi teada :D

      Delete
  3. Aga kas juuksuri juures peeglit ei olnud? Kuidas see lõikamata osa alles kodus selgus? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, muidugi on juuksuri juures peegel. :)
      Et kuidas alles kodus selgus? Väga lihtne seletus. Di lõikab mu juuksed alguses kõik ühepikkuseks, seejärel piirab tukka, ja viimaks võtab väheke lühemaks selle osa, mis kõrvadele kõige lähemal, tuka ja nö. tagumiste juuste vahel. Seekord jäi see viimane käärinips tegemata, ja kuna ma juuksurist lahkun alati märja peaga (ei salli föönitamist), jäi tegemata töö märkamata. Lükkasin salgud kõrvade taha, aru saamata, et need jäid pikemaks kui tavaliselt.

      Delete
  4. Juukseid lõikasin endal aastaid ise (mul pikad sirged juuksed ilma mingi "lõikuseta", asi see need otsad siis maha võtta pole), aga hambaravi... njaa, see on keerulisem teema. Samas väljatõmbamine on jah selline asi, et vanasti see oli sepatöö, kas teil sealkandis siis mõnd seppa pole, kes kiiremini asja ette saaks võtta? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu oma mees teeb sepatööd, polegi vaja kaugelt otsida. Ahjaa, ja hobuserautajaid on meil siin jalaga segada, nende naelatangid peaksid hammaste peale hakkama küll.

      Delete
  5. (ootab põnevusega videod- epp parandab hambaid), läheb popcorni tegema :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oled sa kindel, et säärase verise horror movie välja kannataksid? :)

      Delete
  6. Koroona ajal soomlased müüsid hambaaukude parandamiseks ajutist täiteainet millega inimesed kodus siis ise said auke täita. Koos juhenditega. Päris paljud olid kasutanud ja rahule jäänud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, meil siijnpool ookeani on ajutine täiteaine koduseks kasutamiseks juba vana uudis. Prepperitel on 'dental filling' kohustuslikus punkri-nimekirjas. :)

      Delete
  7. Mulle tegi mõnikümmend aastat tagasi samuti meelehärmi asjaolu, et hommikul pead parandada ei saanud. Alles peale loenguid pääses Vaksali õllekasse, aga siis ootas ees taas järgmine hommik:)
    Aga juuksuris käisin eelmisel nädalal - 12 kohalikku raha ja kvartali jagu muretut aega:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. konn, väga tubli, viis pluss, märkasid mu "peaparanduse" väljendit. Panin selle meelega sisse, ise itsitasin pihku. :)

      Delete
  8. Kuidas Sa vajadusel peiteldamisega hakkama loodad saada? Tuimestamiseks kulub korralik ports viskit ja selle peale läheb käsi juba kohmakaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asine küsimus, kaaren. Aga tead, õnneks on mul röntgenid-värgid tehtud juba, üsna kindel, et peitlit tarvis ei lähe. Mistap pole ka vajadust viskiga tagasi hoida, eks.

      Delete
    2. nali naljaks, aga üks naine tegi endale kunagi - ma ei mäleta peast, oli see USAs või Mehhikos - keisrilõike, kuna oli selge, et on vaja ja arsti juurde õigeks ajaks ei jõua. Tõmbaski pudeli või pool pudelit viskit või tekiilat valuvaigistiks hinge alla ja tegi ära, kiirabi kohalejõudmise ajaks oli laps ilusti käes, mõlemad jäid ellu.

      Delete
    3. Issake, notsu, päriselt ka, self service keisrilõige?? See kõlab küll VÄGA õudselt. Äkki oli libauudis?

      Delete
    4. wikipedias isetehtud keisrilõike kõige põhjalikumalt esindatud juhtum. Mehhikos, nii et peaaegu oli õigesti meeles. Nagu kirjeldusest välja tuleb, kulus arstiabi saamiseni veel praktiliselt terve päev.
      Otsuse tegemise ajal oli ta juba päev otsa suurtes valudes olnud, nii et õudne oli tal juba nii või teisiti.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Self-inflicted_caesarean_section

      Delete
    5. Appikene!! Sõnu ei jätku. Ma siin just hiljuti lugesin uuesti "127 Hours", aga no iseenda käe otsastnüsimine on käkitegu keisrilõikega võrreldes.
      https://www.goodreads.com/book/show/9426741-127-hours

      Delete
  9. Ise tehtud, hästi tehtud...

    ReplyDelete