#jutujaht: Proovis igaks juhuks veelkord selga



Kõrini, mõtles Nõel. Rohkem kui kõrini. Tõsi, märkimisväärselt polnud Niit nende kahe suhtesse algusest saati panustanud, kuid viimasel ajal tundus asi ikka juba väga hapuks läinuna. Nõel oli väsinud Niidi vaikivast vastupanust, katkemisest, kui vähegi paksem materjal ette juhtus. Mulle aitab, otsustas Nõel. Tahan viimaks täiel rinnal elada, ilma et oleksin sunnitud Niiti järel lohistama. Nõel tõotas iseendale, et niipea, kui aega ning viitsimist mugavustsoonist väljuda, lõpetab ta juba ammu varjusurmas oleva suhte Niidiga. 

Enam ei suuda, mõtles Niit. Pean lõppude lõpuks enese peale kah mõtlema. Elu Nõelaga on mind täesti ära vanutanud. Ma ei kavatse kauem ta teravust taluda. Üks torge ajab teist taga, mõni ime siis, et olen lakkamatult katkemiseni pingul. Niit mõistis, et tal tuleb senisest passiivagressiivsusest loobuda, kui muutust soovib, kuid hetk ei tundunud veel õige olevat. Küll jõuab, mõtles Niit. Terve igavik juba kannatatud, asi see veel pisut vastu pidada, kuigi on vastik ja väsitav.  

-------------

Kiiva kiskuvat küljeõmblust polnud rätsepmeister märganud enne, kui tellija talvepalitule järele tulles seda igaks juhuks veelkord selga proovis. Vabandanud ning saatnud kliendi uksest välja lubadusega tellimus järgmisel hommikul veatuna üle anda, mattis rätsep ohates maha mõtte vabast õhtupoolikust ning asus kääriotsi appi võttes õnnetut õmblust lahti harutama.

November 10/2021                                                                           Foto: Internet

Teised jutujahtijad ja selgaproovijad leiab siit

“Fabrics doesn't make exquisite dresses, it is the stitches.” ― Unknown

4 comments:

  1. Ja nii õmblevad nad tänase päevani, kui nad surnud pole.

    ReplyDelete
  2. Mustkaaren - jah, just, tänase päevani.
    Iseenda elu ärarikkumise kõrgpilotaazh...

    ReplyDelete
  3. Kas sinu mänguasjad olid ka elus ja tegutsesid omaette, sinult küsimata?
    Võluv, kuida sa asjadele elu annad. Naudin!

    ReplyDelete
  4. Jah, mu mänguasjad olid elus, ja väga tegusad. Ja sõnakuulmatud.
    Ning muidugi aitäh hea sõna eest!

    ReplyDelete