Viisk, põis ja õlekõrs



Mõned ööd tagasi nägin unes oma unistuste jalavarje. Kvaliteetsed, mugavamatest mugavamad, musta värvi, väheke hullumeelse disainiga (vaata fotot), hind viis dollarit. Ärgates sain muidugi aru, et unistada ju võib, viie dollariga paraku sääraseid ei saa (ca viiekümnega aga küll). Noh, satun mina siis samal päeval sekkarisse, ja mida ma näen. Jalanõude osakonnas vaatab vastu paar praktiliselt uhiuusi Merrell Power Glove'sid, täpselt sellised, nagu unes, ja täpselt minu number. Pikalt ei mõelnud, neelasin kirvehinna alla - maksid kõva kuus dollarit. Kahju ainult, et see puna-must variant unenäos ei figureerinud, need oleksid mulle tegelikult veelgi rohkem meeldinud.

Mõned ööd tagasi nägin unes, et olen turistina Tallinnas kesklinnas, mul on kange pissihäda, aga lähim avalik WC asub kusagil Lasnamäel, kuhu niisama lihtsalt ei pääse, sest Laagna tee on filmivõteteks suletud. Hmm. Ilmselgelt on eelmine Eestis käik, sealne krooniline üldkasutatavate WCde puudus alateadvusesse jälje jätnud. Kes mu toonastest kannatustest lähemalt teada tahab, läheb ja loeb siit, kirjutasin läbielatust pikalt ning põhjalikult. Ma tõesti kogu südamest loodan, et olukord on paranenud.

Mõned ööd tagasi nägin unes, et mustsaba-hirved, kes me kodu ümber luusivad, tegid ilupõõsastega puhta töö. Tegelikult on sel aastal isegi hästi läinud, karm talv on hirvepopulatsioonile harvendavalt mõjunud, mistõttu põõsad lausa lokkavad. Mitte et mul hirvekeste vastu midagi isiklikku oleks. Aga kus paar hirve, seal varsti terve kari, ning ma pean oma aiailu ju kuidagi kaitsma. Mulle tegelikult üldse ei meeldi loomi hirmutavad, keerlevad, pöörlevad, kõlisevad vidinad, kuid naabrid väidavad, et pinwheelid toimivad tõhusalt. Uppuja haarab õlekõrrestki, mistap soetasin seljatäie värvilisest plastikust jubedust ja paigaldasin mööda aeda laiali, strateegilistesse kohtadesse. Mine tea, äkki hoiabki rüüstajad eemale.
June 11/2019
Photo: Internet

"Never dance in a puddle when there's a hole in your shoe (it's always best to take your shoes off first)."― John D. Rhodes