MOODSAD A(S)JAD, osa 2. 
Hotellielu, täpsemalt me Kauai elamise paradiislik voodi on mind ja Pauli ära hellitanud. Ehkki ka kodune magamisase ei anna sugugi põhjust kurta, otsustasime juba saarel, et astume sammu edasi suuruse ning mugavuse osas. Paraku selgub, et voodimadratsi valimine on tõeline raketiteadus. Vanasti tundus asi lihtne. Vedrud või poroloon, pehme või kõvem, ja oligi kogu lugu. Nüüd aga visatakse sulle ette nii peent terminoloogiat, et. Mälumadratsid (minu tõlge terminist 'memory foam mattress'), hübriidmadratsid. Ühe või teise madratsiliigi esindajad eristuvad üksteisest omakorda materjali, valmistamistehnoloogia, keskkonnasõbralikkuse ning veel tuhande ühesaja parameetri poolest, mis omakorda tingivad muidugi hinna. Turg on õnneks tarbijasõbralik, tootjad meelitavad muuhulgas näiteks 365 öise prooviajaga. Kui madrats aasta pärast ei sobi, saad oma raha tagasi, tullakse tasuta järele kah.

Veel oli mulle täielikuks (positiivseks) üllatuseks, et mitmed ostjat informeerivad saidid arvustavad muu hulgas ka madratsite seksikõlblikkust. Väga mõistlik. Oma kogemusest võin kinnitada, et esineb kõrgtehnoloogia silti kandvaid küljealuseid, kus vähimgi ühistegevus on välistatud, kuna mälumadrats kasutab mälu üleliia innukalt. Vaevalt jõuab inimene voodisse heita, kui madrats ta oma embusse haarab, end lamaja keha järgi vormima asudes. Kuna madratsi haardest väljarabelemine võtab hea hulga energiat, siis ega seda muuks enam eriti üle ei jäägi.

Anyway. Üleeile õhtul, olles vooditeemal hulk tunde internetis veetnud, lõin arvutil kaane pauguga kinni ja kuulutasin, et mulle aitab. Liiga suur valik, ei mina oska otsustada. Lähen ostan naabritelt heinu, õmblen riidest koti ümber ja viskan voodile. Hea lakalõhn ja puha. Hommikuks oli frustratsioon üle läinud, meel muutunud, sukeldusin taas Googlisse. Praeguseks on valik enam-vähem tehtud. Nüüd jääb vaid Tänupühajärgset Musta Reedet oodata, allahindlust. Sest uus madrats saab ülihea olema, aga ülihea madrats ei ole teps mitte odav.
November 04/2018
Image: Internet

“It was truly an abomination of nature that one always found the most comfortable spot in the bed five minutes before one had to leave it.” ― Mia Ryan, The Further Observations of Lady Whistledown