MAGUSAT LÕUNAUND MAGAVAD HÜLGED JA MERIKILPKONNAD on Kauai liivarandadel tavaline nähtus. Inimestest magajad end häirida ei lase. Kauai munkhülgest kirjutasin eelmise Kauai-käigu järel ka, aga sedasi pundis, nagu nad läinud nädalavahetusel Brennecke's Beachil puhkasid, pole mina veel sattunud neid nägema. Kolm prisket hüljest pluss natuke eemal veel üks, koos kilpkonnaga (fotod 1 ja 2). Kilpkonnad on hiiglasuured. 

Muide, see ookeaniäärne madal müür hotelli ees, kus ma hommikuti istumas ja kohvi joomas käin, on üle saare tuntud kilpkonnavaatlusparadiis. Nad tulevad kalda äärde toituma, tavaliselt näeb vees vähemalt viite-kuute isendit korraga. Kui ka juhtub tuuline olema, ja veepind läbipaistva asemel lainevahune, on show sellegipoolest kindlustatud - kilpkonnad viskavad vees loibadega vehkides vägevaid flippe.
March 01/2018
“A well-known scientist once gave a public lecture on astronomy. He described how the earth orbits around the sun and how the sun, in turn, orbits around the center of a vast collection of stars called our galaxy. At the end of the lecture a little old lady at the back of the room got up and said: 'What you have told us is rubbish. The world is really a flat plate supported on the back of a giant tortoise.' The scientist gave a superior smile before replying, 'What is the turtle standing on?' 'You're very clever, young man, very clever,' said the little old lady. 'But it's turtles all the way down.'
- Stephen Hawking, A Brief History of Time