SEDAKORDA VEETSIME TÄNUPÜHASD ISEKALT. No ses mõttes, et Thanksgiving on USAs nr. 1 perepüha, paljudele jõuludestki olulisem. Kogu suguvõsa ümber laua, kalkunipraad, jalgpall telekast ja pikad jalutuskäigud, poole ööni üleval olek, järgmisel päeval sissemagamine pluss mõnus pikk hommikukohvi värskete küpsetistega. (Kui just enne kukke ja koitu ei taha tõusta, et kaubanduskeskusi rüüstates Black Friday'st viimast võtta.)

Anyway. Täpsemalt seisnes meie isekus selles, et otsustasime autosõidu Lõuna-Californiasse – seal elab enamik Pauli peret - sel aastal ära jätta. Need vahemaad siin on ikka nii paganama pikad. Edasi-tagasi kulgemise peale kuluks ca kolm päeva. OK kaks, kui ninast veri välja sõita. Lennukiga? No siis tuleks Lilli boardingusse viia jne jne. Ühesõnaga, teatasime sugulastele, et sorry, aga sel korral eelistame kalkunile hoopiski oma (juba paar aastat peetud) plaani veeta Tänupühad Oregoni rannikul, Vaikse Ookeani ääres.

Rentisime Vacation Rentals By Owner kaudu neljaks päevaks mõnusa väikese apartmendi olematu suurusega linnakeses nimega NESKOWIN. Kõlab vägagi venepäraselt, kuid tegelikult tuleb Tillamook indiaanlaste keelest, tähendades vabas tõlkes ‘palju kala’. VRBO on kusjuures hea vaheldus hotellile. Kuna broneerisime aegsasti (augustis), oli valik üsna lai, ka koeraomanikele, ning hinnad soodsad.

Täna taas kodus, reielihased rannaliivas sumpamisest nii valusad, et. Aga igavesti tore oli. Pacific on ikka vägev. Ja Oregoni kaldajoone kaljuhambuline, külm ilu täiesti hingemattev. Nii et pilte saab veel. Aga esiteks vaja pesu pesema panna. Iga viimne kui hilp on liivane, poolniiske ja lõhnab ookeani järele :-)
November 26/2017