VIHMANE PÜHAPÄEV. Kanjon lõhnab kadakapuiselt ja salveipõõsaselt. Panin kondileeme tulele, meeleolu tekitamiseks või nii. Paul saabub tuleval nädalal pikemalt töölähetuselt, Idarannikult. Töölähetus, hmm. Komandeering on justkui vahvam sõna, aga kõlab pruukimiseks siiski liig venepäraselt, minu jaoks. No ja puljong on ikka neist DD Ranch'i maheveise kontidest. Jällegi  imelik sõna – maheveis. Mis pagana mahe? Grass fed beef inglise keeles.

Olen siin hea mitu korda hoogu võtnud, et Weinsteini/Rõivase teemal kirjutada. Treisin paar draftigi, aga avaldamisvalmiks neid ei saanud. Mu ühiskondlik närv käis seoses Las Vegase veresaunaga väheke maha, nüüd olen kerges hibernatsioonis, toibun. Teravatesse teemadesse sukeldumisega on justkui rabamatkaga, mu meelest. Et kui laudteel püsid ja sood sorkima ei lähe, on päeva lõpus kena, kerge, kuiv olemine. Aga astu vaid samm kõrvale - kisub sisse ühe jala, seejäral teise. Porine, raske ja vastik. Ma tihtipeale valin siiski sumpamise, sest noh, loodushuvi ju. Et vaataks üht või teist asja lähemalt. Aga sedakorda ei kehutanud mind sohu hüppama vist seetõttu, et liik kui selline (esindajateks eelpool nimetet W ja R) täiendavat vaatlust ei vaja. See teadustöö on juba tehtud.

Lillikese jooksuaeg käib täistuuridel. Esialgu veel austajate horde maja ümber ei luusi (ptüi, ptüi, ptüi :-) Saatsin naabritele hoiatavad e-mailid, et kui te isased koerad peast segi lähevad, on sellel mõjuv põhjus. Lähima majapidamiseni on küll ca 10 minutit kõndi ja teisteni veelgi enam, aga noh, koera nina tunneb soodsa võimaluse ära ka miilide kauguselt. Lillikene saab meil paar kuud pärast käesolevat jooksuaega steriliseeritud. Paljud omanikud teevad seda varem, aga ma olen asja uurinud ja kasvatajaga aru pidanud, ja otsustasime siiski esimese jooksuaja ära oodata. Sest: hormoonid. Neid on looma füüsiliseks ja vaimseks väljaarenemiseks tarvis. Pole muidugi reegel, aga enne esimest jooksukat steriliseeritud emased kipuvad jääma kehaehituselt kergeks, iseloomult "tütarlapselikuks". Lilliga on nende paari esimese päeva jooksul juba märgatavad muutused toimunud – justkui oleks üleöö täiskasvanuks saanud. Silmavaadegi on kuidagi teine. Ja noh, siis veel ajutised, hormoonide möllamisega seotud nähud – tahab hirmsasti õrnutseda, aga samas on näiteks kammimise ajal turtsakam kui tavaliselt. Neli päeva möödas, ca kakskümmend veel ees, kullipilgul valvamist, ainult rihma otsas jalutamist, perenaisel kivid taskus ja tugev toigas käes. Sest mine sa neid pagana koiottegi tea, isased on siin Lillikesele juba varemgi silma visanud. Õnneks on selleks kõige ohtlikumaks jookusajanädalaks Paul kah juba kodus.
October 22/2017 
“Poetry is like a beef bouillon cube; it's hardly ever needed (or perhaps never needed at all); it sits in its precious wrapper, well out of view, until everyone has forgotten it's there.”― Joe Wenderoth