KUBERNER KITZHABERI KIIRE KUKKUMINE ehk naine laevas, laev põhjas.

Eks igas maailmanurgas ole omad skandaalid, nii ka meil siin Oregonis. Täna astus tagasi Oregoni staazhikaim  kuberner, demokraat John Kitzhaber(67). Kaksteistkümmend aastat kuberneritoolil istunud; alles paar kuud tagasi valisid oregoonlased ta neljandat korda osariiki juhtima. Et mees Oregoni heaks palju ära teinud, seda ei salga isegi ta poliitilised vaenlased/vastased. Muheda olemisega, ülikondi võimalusel väldib, eelistades vabamat vormi.

Aga mitte Kitzhaberi garderoobist  ei tahtnud ma rääkida, vaid naisest, kes Johni kuberneritoolilt kukutas. Cylvia Hayes (47) ning Kitzhaber on paar 2002 aastast, mil Hayes (ebaõnnestunult) Kongressi kandideeris. Eelnevalt, üheksakümnendate lõpupoole, oli noor daam üritanud püsti panna väikest (illegaalset) marihuaana-kasvandust Washingtoni osariigis, samuti ebaõnnestunult. Kordaläinud projektiks võib aga lugeda fiktiivset abielu etiooplasega, samuti üheksakümnendate lõpul. Etiooplane sai tänu preili Hayesile rohelise kaardi, preily Hayes etiooplaselt omakorda mõned tuhanded dollarid. Abielu lahutati paari aasta pärast. See selleks. Kes vana asja meelde tuletab, sel silm peast välja. Kitzhaberi jalgealune kiskus tuliseks mõned aastad tagasi, mil tuli välja, et Hayes, olles kuberneri büroos palgal rohelise energia alase nõustajana, sai makstud ka rohelist energiat propageeriva huvigrupi poolt.

Lisame siia veel mõned Hayesi poolt deklareerimata tulud (näiteks läbikukkunud marihuaana-farmi hoonete müük Washingtoni osariigis) ja fakti, et konservatiivsetele ameeriklastele on pinnuks silmas tõsiasi, et Kitzhaber ja Hayes pole abielus. Et surkijaid maha rahustada, teatas Kitzhaber läinud suvel enda ja preili Hayesi kihlusest. Meedia konksu alla ei neelanud, küll aga võimendas fakti, et nii peiule kui pruudile oleks see kolmas abielu.

Jajah. Pole kerge see poliitiku armuelu, ja ma ei ütle seda üldsegi sarkastiliselt.
Ega midagi. Tänaseks on meil uus osariigi pea -  Kate Brown. Esimene avalikult biseksuaalne kuberner Ameerika Ühendriikides.

Fotol: John Kitzhaber ja Cylvia Hayes, ametisse vannutamine, Nov.2014
'Greek' Tragedy Leads To Governors Downfall
Timeline: Governor Kitzhaber and Cylvia Hayes 
The Fantasy World of Kitzhaber and Hayes
Feb13/2015

-----------

'GREEK TRAGEDY' LEADS TO OREGON'S GOVERNORS DOWNFALL.

/.../Indeed, state Sen. Elizabeth Steiner Hayward, the Democrat who called the saga a "Greek tragedy" in an interview with the Oregonian, worried that it would sink the governor's legacy. "This is flat-out Greek tragedy," she said. "Kitzhaber has done so many good things for the state."/.../

Lets look at the bright side though. After John Kitzhaber's resignation (it's fair to say that it happened because of his his girlfriend Cylvia Hayes) Oregon will have nations first openly bisexual governor Kate Brown.

'Greek' Tragedy Leads To Governors Downfall
Timeline: Governor Kitzhaber and Cylvia Hayes 
The Fantasy World of Kitzhaber and Hayes
Feb13/2015