/.../ Oregon can be a silly place. Self-serve suicide (with a physician's assistance) is legal, but you still face a $500 fine for filling your own tank. But its residents get stubborn about tradition. Live here long enough, and you'll find your own reasons to buy into what once seemed crazy./..../

Ei, ma ei tee nalja. USAs on kaks osariiki, kus seadusevastane omal käel tankida. Oregon ja New Jersey.
LOE: Why can't Oregonians bump their own gas
LOE: Why can't you bump your own gas in Oregon and New Jersey
Põhjused? Mine ja võta kinni. Eks neid jaburaid seadusi ole igal maal, kui lähemalt vaadata. Väidavad, et toodab töökohti. No...vast toodab kah. Ja seda räägivad Oregoni kohta kõik, et olla vaat et ainuke osariik, kus kogu kütuseaktsiis teedevõrku investeeritud. Ei jää muud üle kui uskuda. Paremaid maanteid pole mina siiani  kusagil kohanud. Sõida kui siidi.

Kuid tuleme korraks tolle bensiinijaama-teema juurde tagasi. Ei Paulil ega ammugi mitte minul polnud tollest 'ise tankida ei tohi' seadusest aimugi. Paul kargas esimeses Oregonis ette tulevas bensukas pumba juurde nagu õige mees kunagi. Mispeale oranzhis vestis assistant kargas omakorda ligi ja luges Paulile sõnad peale. Viisakalt, aga nõudlikult. Paulil võttis tükk aega, enne kui aru sai, et assistant tema kulul nalja ei tee. Et ongi nii. Et pumpa tohivad puutuda vaid selleks ettenähtud isikud. No, vanasti, aastakümneid tagasi, oli normaalne, et sõitsid bensukasse, istusid peenelt autos, kuni 'poiss' bensiini paaki lasi. Tänapäeval tundub veider. Me nüüd siin omavahel arutame, et küllap Oregonis elades harjume luksusega niivõrd ära, et  teistes osariikides istume tanklas tuima näoga autos, tundide viisi oodates, et 'poiss' tuleks ning paagi täidaks:)

Anyway. Fotost. Kogu meie kodu-valiku kestel olid ilmad Central Oregonis suht jõledad. Pilves, lumised, sajused. AGA! Niipea kui olime otsuse langetanud, millises majas elama hakkame, tuli päike välja, ja vikerkaar viskas värvid üle tumeda taeva. Selgemast selgem - õige koha valisime!!
15/03/2014