...ja olemegi Oregonist tagasi. Nigu naksti käidud. Töö kiire ja korralik:)

Aga võtame nüüd algusest.
Kümme päeva tagasi istusime, Paul ja ma, oma Las Crucese kodu porchil, veiniklaasid ligi, kinnitades teineteisele, et meie uues kodus Oregonis saab olema Vaade. Astud terrassile, veiniklaas käes, ning vaatad kaugusese. Mitte et Crucese porch kehva oleks, mkmm. Kuid Vaade puudub. Anyway. Nagu siin millaski allpool kirjutasin, tuli meie rendikodu-otsimise kuulutuse peale kolm isuäratavat pakkumist. Kui Oregoni jõudsime ja nood üle vaatasime, polnud kahtlustki, milline valida. Kogu see ilu ja olu, mis piltidel näha, saab me koduks juba aprilli algusest. Lepingud sõlmitud, papremajandus korda aetud. Vaade olemas:)

Detaile kah. Maja on ehitet 60ndatel. Üks noist mitmest, mida Portlandis resideeruv perekond omab ja välja üürib. Meie asume alumisele korrusele. Elutuba, köök, kaks magamistuba, kaks vannituba, kahe auto garaazh, privaatne sissekäik ning juurdepääsutee. Ülemine korrus möbleeritud, kuid oli, on ja jääb tühjaks. Juhuks kui majaomanik soovib seal paar päeva aastas veeta.

Kinnistu pindala - 80 aakrit. Konverteri kinnitusel 323746.020152 m². Appikene. Maja ees pisike murulapp pluss kiviaed kahe veesilmaga, ülejäänu on 'kodustamata' - salvei- ja kadakapõõsad. Kümne  sammu kaugusel terrassiuksest algab Kanjon. Nii umbes 90 meetrit sügav, põhjas voolab oja. Kanjoni teiselt kaldalt algab National Grasslands, tõlkes vast Rahvuslik Rohumaa?:). Kanjoni seinad pole, Jumal tänatud, eriti järsud. Pigem laugjad - rohi, puud-põõsad. Niisiis ei pea kartma, et Yarko sealt püstloodis alla pudeneb:)

Seda peab ka veel märkima, et ei maksa arvata, et me üleöö miljonäriks oleme saanud:). Kogu see ilu on meie kasutada sama summa eest mis Crucese elu. Pikaajalise rendilepinguga. Asukoht: väikelinna Madras'e külje all. Nelikümmend minutit autosõitu Bend'i.  Kaks tundi Portland'i. Neli tundi Vaikse ookeani kaldale.

Mõned reisimuljed väheke hiljem.

FOTOD:
1. Meie uue kodu esikülg.
2. Tagakülg.
3. Kanjon.
4. Vaade edelasse, terrassilt.
07/03/2014