Kohalik Office of Tax and Revenue (maakeeli maksuamet) asub üsna meie kodu lähedal, Metaphysical Life Enrichment Center'i kõrval. Vast on sel naaberlusel sügavam põhjus? Et nood maksumaksjad näiteks, kellele kogu tax-teema üle mõistuse käib, saaksid metafüüsikast abi ja lohutust otsida? /.../ In modern philosophical terminology, metaphysics refers to the studies of what cannot be reached through objective studies of material reality./.../.
Aga mitte metafüüsikast ei tahtnud ma kirjutada. Vaid maksudest. Tegin ajaloolise esimese visiidi kohalikku maksuametisse, et Tax ID'd saada. Eesti mõistes umbes nagu ettevõtte registrikood. Ka käsitöö ja kunstiga tegelejad peavad end registreerima 'small business owner'iks. Räägivad, et reaalsus väga hull ei ole, kui oled nö.omanik ja töötaja ühes isikus. Suht lihtsat tulumaksuvormigi saab, ime küll, Internetis täita. Siin ju muidu enamik asju pastaka ja paberiga käib, senimaani.
Anyway, noorepoolne kaunite tumedate juustega latiino-proua kohtles mind nagu kadunud sugulast, kes kodutee leidnud. Ülilahkelt. Tegi kõik puha puust ja punaseks, suutis mu eesnimegi esimesel korral õigesti hääldada, wow. Muidu olen ühtepuhku olen Ipp või App või halvemal juhul isegi Ape:). Nimi nimeks. Uncle Sam'il pole sest ilmselt sooja ega külma. Peaasi et tax laekuma hakkab:)
25/03/2013