Immigratsiooniuudised! Asjal hoopis teine jume peale tänast El Paso vastava office'i külastust, järele pärimaks, et WTF is going on:). Aasta möödas, kui elamisloa taotluse sisse andsin; et mille taga asjad seisavad. Tulemus: väidetavalt  nüüd paari nädala jooksul mu elamisluba ka postkastis, yehaa!! Ptüi-ptüi-ptüi, et ära ei sõnuks. Tundub, et congresmani juures föderaalvõimude peale kaebamas käimine on asjad hetkega liikuma pannud. Meie fail, mis aasta otsa riiulitel tolmas, on jõudnud kabinetti, kus käideldakse meiesuguseid, mingitel müstilistel põhjustel eriti usaldusväärseid paare, keda protokollikohasele Intervjuule ei kutsutagi. Vaid pannakse taotlejale pikema jututa elamisluba posti. Mis imemoel see meiega niimoodi juhtus, on hetkel mõistatus. Ja veel pääle säärast pikaksveninud ooteaega. Muud loogikat ei oskagi otsida, kui et congresman'i poole pöördujaid peetakse usaldatavaks kontingendiks. Abielupettusega Green Cardi taotlejaid üritavad tõenäoliselt madalat profiili hoida, kõrgemates instantsides vett segama ei tiku.

Anyway, nagu ma vist juba kirjutanud olen, tähendanuks Intervjuu (milleks me nii moraalselt kui füüsiliselt nagunii valmistunud olime) kolmat korda tõestamist, et mis, kes, kas, millal ja kuidas. Esimene kord tõestasin siis, kui Tallinnas oma 'pruudiviisat' taotlesin. Teine, kui siin elamisloa taotluse andsin. Intervjuu oleks olnud järjekorras kolmas. Kusjuures, nagu vist ka juba maininud olen, esitatatakse seal (intervjuul siis) hambapasta- ja aluspesu-küsimusi, et kindel olla, et ikka tõega koos elatakse. Vähemalt nii räägivad mõned, kes selle läbi teinud. Anyway. Täna oleme isegi pisut nagu pettunud, et meid ei peetagi vaibale kutsumise vääriliseks:)...see viimane oli muidugi naljaks öeldud. Nüüd postiljoni ootama! Misjärel oleme vabad olema, tulema, minema millal ja kuhu iganes tahame, lõpeb see vangipõli, et mina USAst välja saan, aga kas ka üle piiri tagasi - see pole nii väga kindel.

Fotol olev  filosoofiline abielu-teemaline sentents hakkas täna silma, kui El Pasot tagasi Las Crucesesse olime jõudnud:)
01/03/201