Köögiminutid




Millega iganes te praegusel hetkel hõivatud olete, visake see, nagu öeldakse, kus seda ja teist, ning vaadake (ja kuulake) kuus minutit, kuidas Jamie Oliveri kümneaastane poeg tuunikalapastat kokkab. Ja vaadake kindlapeale lõpuni, serveerimisprotseduurist ei taha te mingil juhul ilma jääda.

Porrut hakkides: "You should always have an adult around because it can be quite dangerous."
Chili sattus silma: "I can't say it was the best thing that ever happened to me."
Purgitomateid peos puruks litsudes: "I like to have some fun just squeezing it."
Pastat keetes: "So it goes a bit wobbly."
Serveerides: "It's all in a presentation guys. It's all in a presentation."
Lummav, ma ütlen! :)

February 18/2023

“Calvin: Why are you crying mom?
Mom: I'm cutting up an onion.
Calvin: It must be hard to cook if you anthrpomorphize your vegetables.” ― Bill Watterson, The Complete Calvin and Hobbes

8 comments:

  1. Maitsed on ikka nii erinevad :D Kaasa vaatab mul ikka vahel kokasaateid, mina ei mõista absoluutselt, mida seal vaadata on ... kodanikud, süüa on vaja, süüa, mitte vaadata.

    Ise kirjutaks "Millega iganes te praegusel hetkel hõivatud olete, visake see, nagu öeldakse, kus seda ja teist, ning vaadake kuidas mehed Courchevelis 120 km/h mäest alla kihutavad :D Rahvas kehitaks õlgu kommenteerides: "Kah mul asi, vajutan kübe rohkem oma Fordi gaasipedaali ja 150 km/h tuleb nagu niuhti" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noh, tead, see ongi ju tore tegelikult, et maitsed erinevad. Igav oleks, kui kõik inimesed oleksid ühtemoodi.
      Ja sa täna õnne, et su abikaasa kokasaateid vaatab, kui ei vaataks ja kokkamisest ei huvituks, oleks sinugi igapäevane ninaesine ilmselt tükk maad kehvem :)

      Delete
  2. Mulle meeldib nii Jamie kui Buddy kokkamisi vaadata. Nende retsepte ma küll järgi ei tee aga see tegutsemislust ja töörõõm on nii kaasahaaravad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma üldiselt kokandussaateid ei vaata, aga kuidagiviisi sattusin netis sellele videole, ja no nii äge! Kümneaastane, aga vaat et proff valmis. Ja kaamera ees nii vaba! Süüa teha, samal ajal intelligentset, ladusat teksti tootes, see nõuab annet mu meelest.

      Delete
    2. Eestis oli üks lühiajaline kokasaade (äkki koolikokkadest?), kus tegutsesid kunagise telekoka Jazz pojad. Tegid ise süüa ja degusteerisid kokkade tehtud toitu. Nad olid nii ägedad! Üsna samas võtmes kui too poiss videos :)

      Delete
    3. Jah? Jazzi pojad ka? Nii vahva, ma ei teadnudki.

      Delete
  3. See koht, kus ta ema Jools'i järgi teeb - chilliga seoses - on äge ja paneb mõnusasti naerma ja teine koht on varrukaga taldriku ääre puhastamine - see on ju puhas kuld :) Buddy võtab varsti isalt koha üle, sest temas on vähem kärarikast intensiivsust ja ülientusiastliku agressiivsust.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, see imiteering oli nii aus ja vahetu, kusjuures natukese aja pärast poiss korrigeeris, et ema ei räägi tegelikult nii :) Ja no muidugi see "presentation", jah, taldrikuäär varrukaga viisakaks, puhas kuld tõesti!

      Ma ise muide pole Jamie fänn ilmaski olnud, just nende omaduste tõttu, mida sa mainid. Üle võlli minu maitse jaoks.

      Delete