Jälle ookeani äärde

 



Jumal tänatud, oleme mõnevõrra maha rahunenud. Kuid paanika kestis ikka hea mitu päeva peale Kauailt naasmist. Et tarvis kolida, otsekohe, viivitamatult. Põhjus: säärases kliimas, mis meid koju tulles vastu võttis, pole inimasustus ju ometi võimalik? Tänaseks on asjad muidugi settinud, seadsime end oma mõnusas, hiljuti renoveeritud kodus taas sisse (mäletate, eksju, et mõnda aega tagasi tegelesin Pauli komandeeringute ajal elamise värskendamisega?). Ühesõnaga, kolimisplaanid on vähemasti praeguseks külmutatud. Aga see ei tähenda, et hing ikkagi kuhugi mujale ei ihkaks. Mistap läheme ja veedame aasta alguse taas Vaikse ookeani ääres, küll pisut teist sorti ookeani, kui see, mis Kauai kaldaid embas. Nimelt bookisime viieks päevaks koduosariigi sadamalinna Newporti südames, Nye Beachil asuva maalilise majakese (esimesel fotol too tumedamat sinist värvi ehitis) alumise korruse. Jäine Pacific Ocean lainetab otse tagaukse all, nagu teise foto aknapeegelduselt näha võib. 

Ei miskit udupeent, et kulusid madalal hoida. Interjöör tundub fotode järgi suhteliselt tagasihoidlik, kuid hind on sobivalt soodne, asukoht suurepärane - saame kogu Newporti jalgsi läbi traalida. Majal on ka pisike privaatne taga-aed, nii et iga Lillikese pissitilga jaoks ei pea koera rihma otsas kuhugi vedama. Rendikuulutuses oli muide kirja „dogs under 50 pounds OK“. Lilli, paraku, kaalub 62 naela (28 kg). Võtsin omanikega ühendust, mõningasest ülekaalust ei tehtud probleemi. 

Siinkohal tahan veidi vinguda Vrbo ja Booking.com broneeringute teemal, ja Airbnb on üleüldse kuidagi väga elitaarseks kiskunud, sinna kiikasin kah, hinnad hirmutasid. Vrbo'd pruukisin viimati 2019. aastal, kui Eestis käisime. Siis oli kõik selge ja sirge, sulle näidati algusest peale ühe öö koguhinda - ei mingeid kavalaid, poolvarjatud lisatasusid. Aga nüüd on asjad sedamoodi, et kõigepealt kuvatakse, mis öö maksab, ja seejärel pead peenikeses kirjas loetletud tingimustes näpuga järge ajama - lisanduvad property tax ja resort tax ja cleaning fee jms. Vrbo vähemasti toob need kõik numbriliselt välja, aga Booking.com jätab sinu enda arvutada - lisakulud on kirjas protsentides. Naljatilgad. Nye Beachi elamise avastasin lõpuks hoopiski Expedia'st, aga bronn käis ikkagi läbi Vrbo... Sõnaga, peavalu minusuguse jaoks, kes mitu head aastat pole selle teemaga tegelenud. Reisime ju camperiga, Kauai majutuse broneerib Paul läbi tööandja, suurlinnatripid on kah tema rida, ta Marriotti hotelliketi ustav klient ju.

See selleks. Vingu lõpp. Aasta alguses suundume niisiis üle lumiste Kaskaadide läände, lumeta rannikule. Loodetavasti saab võimsaid talviseid laineid nautida, soojas elutoas diivanil lebotades. Ahjaa, seda ka veel, et Newportis oleme ennegi käinud. Lugeda saab näiteks siit. Hästi äge ja väga elus sadamalinn, turistiatraktsioonid kõrvuti konservitehastega, põnevaid söögikohti ning kunstigaleriisid jalaga segada. Lilli saab päevas ühe pika jalutuskäigu ookeanirannal pluss õhtused ja hommikused tunnid kena vaatega terrassil, ülejäänud aja konutab vaene loom „kodus“, samal ajal kui meie Pauliga linnamõnusid naudime. Reis saab olema nö. kolm ühes - tähistab algavat aastat, Pauli sünnipäeva ja meie üheteistkümnendat pulma-aastapäeva. 

December 04/2022                                                              Fotod: vrbo

“If we were meant to stay in one place, we’d have roots instead of feet” ― Rachel Wolchin

2 comments:

  1. Kyll on hea elada riigis, kus aastaringi mõne suvise nurga leiab. 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, seda minagi. Eks siin riigis ole omad jamad muidugi ka, nii väiksemat kui suuremat sorti, (kuid kus poleks?), aga see on küll tõesti super, et kliima poolest on (elukoha)valik vaat et lõputu.

      Delete