ORANŽ HOMMIK.
Täna on päikesetõusust saati sadanud, sooja +29°C, õhuniiskust 98%. Sõna “sadu” omab troopikasaarel muidugi tükkis teist tähendust kui näiteks Eestis. Või Oregonis. Kauai sügisene vihm on soe ja pehme, udusarnane. Vihmavari ei tule mõttesssegi.

Me ärkame siin hirmus vara, kered veel Oregoni ajas, kolm tundi kohalikust ees. Jõime esimese kohvi juba poole viie ajal hommikul, kuigi laupäev, Paul ei pea tööl olema, oleks vabalt võinud sisse magada. Teise satsi kohvi tegime termostassidesse, läksime ja kolasime naaberhotelli basseinide ümbruses vohavas värviküllases võsas.

Kauai väärib täiega oma hellitusnime Garden Island, sest siinne soe ning niiske kliima paneb iga viimase kui lehe ja varre kasvama sentimeeter sekundis. Ühesõnaga, majutusasutuste ümbruses käib pidev niitmine, pügamine, kitkumine. Säärane sebimine on minu jaoks üsnagi häiriv, aga ma saan asja vajalikkusest aru, ilma selleta võtaks dzhungel paari kuuga tsivilisatsiooni üle võimust. Ahjaa, ja paljudel hotellidel/kuurortidel on siin lausa oma maitsetaime-aed, meie omal ka. Võid minna ja noppida niipalju kui tahad, kui kokkamiseks läheb.
September 30/2018
"Orange is red brought nearer to humanity by yellow." ― Wassily Kandinsky