AASTA ALGAS HÄSTI - TATRAPUDRUGA!
Tatrakruupe pole Ameerikamaal teps mitte lihtne hankida. Tavalistest toidupoodidest ära mitte otsigi. Enamik nishipoode ka ei müü, ja kui, siis vaid tatratangu või kuumkooritud tatrakruupe. Kuumkoorimine teadagi lüpsab teradest hea hulga kasulikke aineid välja. Mina olen jahtinud röstimata, 'rohelist' tatrakruupi - siiani tulutult. Hiljuti aga avastasin, et naaberlinnas Bendis müüb Whole Foods poekett tatart lausa hulgi (12 kilostes kottides) ning oh seda rõõmu - kuivkooritud tatrakruupe! Sestajast, kui koti koju tõime, pole ma päevagi tatrapudruta mööda lasknud. Ameeriklaste jaoks on meie vana hea tatrapuder üle mõistuse eksootiline roog muuseas, peavad venelaste rahvustoiduks, nimetavad 'kashaks'. Paulile tatrapuder täitsa maitseb, või ja soolaga.

--------

I have been looking for buckwheat for ages, here in The States. To make my all times favourite porridge. Buckwheat seems to be something very exotic for Americans. Finally discovered that Whole Foods in Bend is selling buckwheat in bulk. Yehaa! :-) On the photo: roasting raw buckwheat groats before cooking in water. Roasted groats make nicely grainy porridge.
Jan04/2016