ROAD TRIP, KÜMNE TUHANDE BUDDHA LINN
Ukiah,California.

Kolmepäevased pulmapidustused Ukiah's andsid võimaluse ümbruskonnas ringi vaadata, hommikud olid ju nö. 'vabad'. Läänepoolkera (väidetevalt) suurimas budistlikus kogukonnas/meditatsioonikeskuses  ei saanud kuidagimoodi käimata jätta. Mul on budismiga mõningane suhegi. Kaks väärt naissõpra, üks Eestist, teine USAst juba aastaid tagasi sellele teele asunud, ning budismi olen õige natukene, väga-väga pinnapealselt ka omal käel torkinud (ütleme nii, et rohkem kui ühtegi teist religiooni). Huvist, et mis seal sees siis on. 

Aga jah, too Kümne Tuhande Buddha Linn - see sai kena käik. Justkui paralleel-reaalsus avanes kuldsetest väravatest läbi sõites. Vaikus, mõtlikkus, rõõm, rahu, ja paabulinnud! Absoluutselt igal pool. Iseäranis veetlesid neid kõikvõimalikud sõiduriistad, tundus nii. Äraütlemata häälekad olid ka (kuula paapulinnu hüüdu SIIT). Ja territoriaalsed. Pildistamine nö. näost näkku ei tulnud kõne allagi. Aeti aga saba puhvi, läheneti ähvardavalt. 

Osale hommikusest  palve-tseremooniast elasime Kümne Tuhande Buddha Templi saalis kaasa ka. Taimetoidurestoran (kloostrielanikud kasvatavad kogu söögikraami ise) polnud meie varahommikuse käigu ajal kahjuks veel avatud.

Selle konkreetse budistliku kogukonna liikmed (mungad/nunnad) söövad vaid ühe (ennelõunase) toidukorra päevas, vastassugupooled omavahel ei suhtle, öine puhkeasend pole lamav, vaid poolistukil, peetakse 'kõnepaaste', hoidutakse rahatähti puutumast. Huvi korral loe väheke pikemalt (inglise keeles)  SIIT

----------

ROAD TRIP. CITY OF TEN THOUSAND BUDDHAS. Ukiah, CA
Lot's of space, light, peace, quietness....and peacocks! :-)
June 24th/2015