Maisitortillad! New Mexicos elamine pole möödunud jälge jätmata. Üldiselt me suured Mehhiko köögi sõbrad pole, aga paar asja on eluliselt olulised. Tortillad näiteks, mis NM'is igas poes elementaarne müügiartikkel. Pean silmas noid 'õigeid' tortillasid. Maisijahu, vesi, sool. Punkt. Ei mingeid muid lisandeid, tähistatud müstiliste tähe/numbrikombinatsioonidega. Siin Oregonis müüakse muidugi kah tortillasid. Paraku noid eelnimetatuid. Jahu, vesi, sool, ning sinna otsa veel kümmekond imeainet. Säilitaja, värviparandaja, kõvendaja, pehmendaja...noh, ühesõnaga kõlbmatu kraam meie jaoks, kes me 'normaalsete' tortilladega harjunud. Ega miskit, Paul hankis valurauast tortillapressi. Paar korda nädalas vihub tortillasid teha. Segab taigna, vormib pallid, vajutab pressiga lamedaks, küpsetab pannil.
------------
Corn tortillas! There are certainly few things we miss after leaving New Mexico. Corn tortillas being one of them. The 'right' tortillas I mean. Cornflour, water, salt. Without those mysterious letters and numbers for preservatives, food colours, sweeteners, softeners, hardeners or whatever. Well, when push comes to shove, Paul is definitely a man who can make things happen - including good ole' home made tortillas.
31/05/2014