Las Cruces > Madras.  Kokku 2649 sõidukilomeetrit.
1. päev  878 km
2. päev  576 km
3. päev 693 km
4. päev 500 km
Paul ees, mina taga. Tolle kolimis-road tripiga oli see lugu, et ma pabistasin kõvasti. Pole enne kiirteedel suurt sõitnud. Lubatud piirkiirus enamikel highwaydel 120 km/h, aga uhatakse ikka väheke kiiremini. Hiigelsuured rekkad, need on enamaltjaolt need kõige kiiremad. Vaatad peeglisse- rekka kaugel. Vaatad uuesti - kadunud? Mkmm. Ei ole maha jäänud. On hoopis su kõrval ja kimab mööda. Anyway. Mul oli ikka väga kõhe juba kuude kaupa, kui ausalt üles tunnistada. Pauliga leppisime kokku, et tema veab, ja peab mind silmas. Walkie-talkied ka ju olemas, aga liiklussituatsioonis läheb mul kõiki käsi-jalgu tarvis. Paul pakkus me uut autot ka, aga ma tunnen end väikese vana manuaal-käigukastiga Nissan trucki roolis kindlamalt. Ikkagi mu igapäevane sõiduriist.

Aga jah, kaks autot tuli Oregoni toimetada, ega mul palju valikuid polnud. Yarko, temal pole juhiluba:). Ühesõnaga. Esimese sõidupäeva hommikutundidel olid sõrmenukid rooli pigistamisest valged ja pärastlõunaks  hääl kähe, sest laulsin üksinda autos, julgustuseks või nii. Aga! Paari tunniga oli highway-hirm kadunud! Tegelikult, kui just mõni maanteemolkus teele ei satu, on kiirteel väga, väga mugav sõita. Igaüks hoiab oma rida, möödasõite justkui ei märkagi. Imede ime, aga tegime esimesel päeval üle 800 km ja õhtul olime veel võimelised telki püsti panema ja kokkama. Ülejäänud päevad olid juba lühemad.
------------
Las Cruces > Madras. 1646 mile drive.
Day 1 - 546 mi
Day 2 - 358 mi
Day 3 - 431 mi
Day 4 - 311 mi
Telling the truth, I was scared stiff about that trip. The reason being my non-existent experience on the highways. Except one short spurt from Las Cruces to Mesquite (towards El Paso). It was a mishap. I didn't want to go to Mesquite. I wanted to visit the thrift store on Idaho Str, Las Cruces but took a wrong lane on Main Str and ended up to  I 10. Anyway, it's a long sad story about me being terrified and humongous semi trucks being fast as lightning and first turnaround being only in Mesquite. It has a happy ending though. Got back to Cruces and finally hit that thrift store:)
But yep those highways!! I'm from the small flat country in case you don't remember. There ain't such thing as 75mph on the roads. Otherwise you would be in the other end of Estonia less in an hour. Or something like that.
Anyway, cross country driving (NM-UT-NV-OR) turned out nice and mostly easy despite of my fears. I was the pilot of our old Nissan truck, Paul was the head of our caravan, driving the van. Yarko was the tail, literally:). Lounging  in his huge crate on the back of my truck.
19/04/2014