Miski ei seisa paigal, muutused on õhus.

Hannes Las Crucesest läinud. Mitu korda päevas peame endale meelde tuletama, et talle ei helistaks, õhtusöögile pluss väikesele õllele ei kutsuks:). Tahab harjumist. Poleks meil endal elu(koha)muutust ees, kisuks päris kurvaks...Aga tal on nüüd kõik teed ees lahti, ülikoolidiplom taskus, plaanid peas. Täna helistas, Colorados olla külm ja pilvine, ouch!:). No eks ta ole. Meil siin parajalt, mõnusalt soe, +20 C ringis päeval. Tuleb nautida, enne kui kevadised tuuled ja tolmutormid ning suvine kuumus kohale jõuavad.

Naabermaja vanahärra, Vietnami veteran, kolis kaks päeva tagasi ootamatult minema. Landladylt kuulsime, et olla parandamatult haige. Väliselt küll miskit märgata polnud. Kurb. Kassi-situatsioon on tänu eelnimetet muutusele üsna drastiline. Kõik nood ca 50 looma, keda vanahärra söötis, on nüüd ilma hooleks. Poolmetsikud, kodukasse neist ilmselt ei saa, vähemalt enamusest. Täna tabas Paul nad kambakesi Mario kana kallal. Õhtupoolikuks olid vaid suled sündmuskohal. Mina ja naabrinaine paneme veekausse välja, hale januseid vaadata. Söötma muidugi ei hakka. See oleks lollus, mitte humaansus. Lohutame enneast mõttega, et küllap nad pudenevad siin eeslinnas laiali, mõned neist on väga kena väljanägemisega, ehk leiavad uue peregi.

Oregonist tuleb, peale kuulutuse Internetti riputamist, häid ja paremaid elukohapakkumisi. Vahetame omanikega e-maile, saadavad fotosid. Sealkandis oli, tõsi küll, viimase 20 aasta tõsiseim lumetorm. Mõned vaated annavad talvise Eesti mõõdu välja. Küsin endalt (ning Paul küsib minult:), kas ma ikka tahan Oregoni kolida. Eriti, kui meil siin omal aias juba nartsissid õitsevad. Vastus on 'tahan küll'. Sest hiljemalt kahe kuu pärast on New Mexicos nii kuum, et päikese käes olla ei kannata, ja sedasi oktoobrikuuni välja.
Kummaline, nood kaks eelnenud suve ma ei kurtnud ega kartnud, talusin kuumust täitsa kenasti. Nüüd aga tekitab mõte sulatusahjus olemisest vastumeelsust. Võtame või looduses käigud - enne päikesetõusu pead juba väljas olema, hiljemalt kella kümneks hommikul kodus tagasi, kui kuumarabandusega riskida ei taha. Nojah. Eks rohi ole teisel kaldal ikka rohelisem, Oregonis kohe kindlasti rohelisem kui Las Cruceses:)

Too foto, ülevalpool. Sellesse kanti on meile kahte rendimaja pakutud. Silmapiiril  Mount Jefferson. 
12/02/2014