Välk ja pauk



Äikesetorm möllas pool ööd. Eilse õhtu veetsime mõnusasti sõprade porch'il Pamela tehtud jäätis süües. Sidruni ja ananassi/ingveri maitselist. Pam on maru hea kokk. Kuum, tuulevaikne. Välgud sähvisid teisel pool Orelimägesid. Pöidlaid olid meil pihus, et hiiglaslik tormipilv enne Las Crucese kohale jõudmist tühjaks ei sajaks. Jätsime väraval parasjagu nägemist, kui esimese välgu linna kohale lajatas. Kojusõit kulges kobamisi - äikesepilvele eelnev rajutuul ajas tolmu üles, nähtavust polnud kohati ollagi. Niipea kui auto maja ette parkisime, käis siinsamas lähedal sellime jumakas, nagu oleks Iseseisvuspäev, neljas juuli juba saabunud ja kõik kodanikud ühekorraga oma ilutulestiku taevasse lennutanud. Yarko (vaatamata sellele, et kõrvust suht kurt) tegi paigalt hüppe, mis oleks ka noorele mägikitsele au andnud. Ja siis tuli sadu. Yehaa!!!! Istusime tund aega välisukse ees varju all ja nautisime välke, vihma, jahedust ja hapnikurikast õhku. Väikene lomp on veel praegugi tänaval. Vaatamisväärsus, fotokad välja ja pildistama!:)
Hommikul rullisid järjekordsed tumedad pilved end edela poolt üle Orelimägede. Võimas vaatepilt, justkui hiiglaslik laine kaarduks  mäetippudel. Aga praegu on päike taas väljas...
01/06/2013
p.s. Blogger nõuab nüüd postitustele pealkirja, muidu ei lase võrku üles riputada. Blogijate kommuun arvab: " I don't know why Blogger feels the needs fix what is not broken.". Olen sama meelt.Aga kesse meid kuulab...)