Kannan ette - maailmalõpp ei saabunud ka siiapoole ookeani. Me Pauliga panime isegi äratuskella kõlisema, et Talvist Pööramist maha ei magaks, kell 04:12 varahommikul. Kuid. Mõningad apokalüptilised märgid siiski ilmnesid. Suits hõljub põldude kohal - farmerid põletavad kulu. Ning Rahvusliku Vintpüssi-Ühingu esimees (President of National Rifle Association) tuli oma tänases, Connecticuti traagilisele koolitulistamisele  reageerivas kõnes välja masse shokeeriva avaldusega, et nende ühingul on proleemile hiilgav lahendus tagataskust võtta: relvastatud valve igasse kooli, üle kogu Ühendriikide. Ei, mitte väljaõppinud ihukaitsjad, selleks pole riigil ja omavalitsustel ressursse. Aga vot leiame igast kogukonnast naabrimeeste hulgast aktiivsed püssimehed, kes nõus koolides patrullima. Tühja sest, et nende vaimne tervis ei pruugi stabiilsem olla kui Adam Lanza oma. Background check pole praegusel kriitilisel ajal oluline. Oluline on, et üle maa igas koolis Rambo uksel oleks.
Issand, sa näed ja sa ei mürista. Ning meie ullikesed arvasime, et maailmalõpp saabub komeedi või päikesetuule või tulnukate näol. Mkmm. Sellega saavad hakkama me oma planeedi residendid, anna neile vaid võimalus. Kasvatame aga jah peale uue põlvkonna, kes arvab, et püss on parim argument.
Niisiis on USA kodanik- ja elanikkond täna suures plaanis kahte leeri jagunenud. Relvapiirangute poolt ja relvapiirangute vastu. Ehk järgneb sellele patiseisule mõistusepärane, XXI sajandile kohane lahendus? Lootma peab.


EDIT: Vintpüssiühingu ninamees LaPierre ei teinud oma avaldust vaid paugutamishimust. Tegemist on relvatootjate lobbistiga. SIIN on hea artikkel huffingtonpost'ilt, suht sõltumatult meediaväljaandelt.

21/12/2012