Shokolaadikoogi küpsetasin eile, äiapapale:). Pauli isa ja ta abikaas olid eile meie pool ööd, teel Kanadast koju, Arizonasse. Isa sai 80 juba septembris, aga kurtis siin ükspäev telefonis, et omaküpsetet kook oli sünnipäeval puudu. No, võtsin ette ja küpsetasin. Kook sai külaliste saabudes üllatusena välja käidud, küünlad peal ja puha, kuid sabinas unustasin pilti teha. Tänaseks on vaid viimne lõik alles. Ise ma paraku maitsta ei saa (viis muna!!:). Selle järgi otsustades, kui kiiresti ja milliste nägudega maiust hävitati, võib öelda, et väääääga hea retsept. Mulle tundub toda tükki vaadates, et täna on paremgi kui eile. Eks kui P töölt tuleb, annab eksperthinnangu:)
Retsepti ees tänud Katrinile!
ANNI ARRO TÕELINE SHOKOLAADIKOOK
200 g digestive küpsist
100 g võid
5 muna
5 sl suhkrut
500 g mascarponet
200 g 20 % hapukoort
250 g (tumedat)shokolaadi
1 dl vahukoort
3 sl brändit
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ja sega toasooja võiga. Lahtikäiva koogivormi põhja pane küpsetuspaber ja suru sinna küpsisepuru põhjaks. 7-8 minutiks ahju. 
Nüüd vispelda kokku munad ja suhkur. Lisa mascarpone ja hapukoor ja sega kõik ühtlaseks massiks. Kuumuta potis vahukoor ja sulata selles tükkideks murtud shokolaad (madalal temperatuuril). Sortsa juurde brändi, sega taas ühtlaseks ja kalla shokolaad hapukooresegusse. Sega veelkord läbi ja vala vormi. Alanda temperatuur ahjus 180 kraadini ja küpseta umbes 1 tund (mul läks poolteist, aga me elame mägedes, keetmine-küpsetamine käib siin üldse teiste loodusseaduste järgi). Valmis on siis, kui raputades ei võdise. Pane jahedasse seisma, mitmeks tunniks. Peale riivitud shokolaad, apelsinikoor, maasikad.
----------------------------------
Minu soovitused: küpseta kook eelmisel päeval valmis ja hoia külmkapis. Kaunista enne serveerimist. Kiht vahukoort (vajad lisakogust ülalnimetet 1dl'ile) üle koogi, riivitud shokolaadi ja shokolaaditükke, ühe värske apelsini koor riivitult, maasikad, mündilehed. Mul oli aiast võtta shokolaadimmmmmmmünti, see on võrratu; tõelise shokolaadi lõhna ja maitsega.
Suht lihtne kook valmistusviisilt, parasjagu kulukas küll, kuid vahel ju võib:)
 07/11/2011