Yarko jalutuskäik Mesilla vanalinnas, esimene selline. Mul oli plaan talle paar mõnusat täisvillast vaipa külje alla osta, aeda kiviterrassile. Säärased lihtsamad on siin väga mõistliku hinnaga (1,5m X 80cm vaip maksab 13 euri, kude on nii paks et õhku läbi ei lase, kui suu vastu vaipa paned ja puhud). OK. Võtsin Yarko siis kaasa kah, Mesillas on hiiglama mõnus jalutada. Igasse poodi saab ilma vähimagi jututa koeraga sisse. Vaibapoes kippus loomal vist väheke 'booooooring' olema:), lõpuks. Mul võttis valimine üksjagu aega, omanikuprouaga sai ka juttu puhutud. Tal vanavanemad sakslased.
Veel mõned pildid Yarkost Mesillas:

Ja veel. Need, kel mu liikluskirjeldustest kõrini, jätku palun järgnev lugemata, aga täna taas ei jõudnud ära imestada, kui tsiviliseeritult siin liigeldakse. Hästi palju hirmsuuri maastureid sattus ette, kõik teosammul roomamas, karvapealt ettenähtud kiiruspiirangutele vastavalt.
Mis veel mõttesse tuli, oli Eesti (liiklus)politsei ebaefektiivsus. Minu arust nad (vähemalt Tallinnas) veedavad põhilise aja mitte nö. asjaga ehk reaalses liikluses korra hoidmisega tegeledes, vaid hoopis autodel sabas hiilides ja numbrimärke parda-arvutisse lüües, et vast õnnestub tabada neid, kel ülevaatus või kindlustus puudub. Kindel viis trahv kaela väänata. Samas anarhia teedel ja tänavatel tundub neid suuremalt jaolt külmaks jätvat. Siinmail politsei sind ei puutu, kui sa korrektselt liikled. Aga niipea kui keegi väheke uljam on - otsekohe võetakse rajalt maha. Mitte et ma kõike siinpool ookeani olevat ülistaks. Kuid mõnes osas on kontrast ikka väga hoomatav.
30/11/11