KAUBOI-PEDIKÜÜR ehk KUIDAS MA OTSUSTASIN JUUKSURIT VAHETADA.
Madrasesse kolimisest saati on mu soenguga tegelenud armas, asjatundlik noorik, Tina nimeks. Ega mul talle peale tema vähese eluea muud ette heita polegi :-). Sest ajast kui halli välja kasvatama hakkasin, tekkis aga tunne, et vajan kedagi nö. toekamat. Kedagi, kes peale kääridega klõbistamise ka terapeutilist teenust pakuks stiilis "väga õige valik, halli pead tulebki uhkelt kanda, keemilised juuksevärvid on kusjuures jube kahjulikud - kui kasutad, sured noorelt, enne kui halliks minna jõuadki", jne jne jne. Ühesõnaga kedagi, kes minuga suures plaanis ühel lainepikkusel oleks - nii vanuse kui vaadete poolest.

Niisiis tegin oma siinsete naistuttavate seas väikese küsitluse. Sõelale jäi SIX SHOOTERS, salong/butiik Madrase keskuses. Eurooplasele on säherdune püssirohulõhnaline nimi muidugi peletav. Mul aga juba omajagu aastaid Ameerikas elatud, niisiis marssisin kartmatult salooni salongiuksest sisse. Ja mida ma näen. Salongi teises otsas, pediküüritoolis, istub KAUBOI. Jalad veevannis. Kuivetu, parkunud, arvata hilistes kuuekümnendates sõbraliku ilmega meesterahvas. Kauboikübar peas. Teksad, ruuduline särk, kaelarätik. Rahvasuu räägib, et kauboi ei võta magadeski kübarat peast ega saapaid jalast. Mistõttu ei saa ma ka kindel olla, kas meesterahvas oli salongis pediküüriteenust kasutamas või hoopiski Kesk-Oregoni kõrbetolmust kuivatet saapanahka pehmeks leotamas.

Aga juuksuriaja sain tulevaks nädalaks kinni pandud. Sõbrannade poolt soojalt soovitet juuksuriproual, kusjuures, on üliuhke hall juuksepahmakas.

-----------

I SAW A COWBOY sitting in the PEDICURE CHAIR in Six Shooters boutique/salon in Madras. I'm not kidding. A Cowboy. In the pedicure chair. His cowboy hat on. Jeans, plaid shirt, bandana, all the bells and whistles. The only thing is, I'm still not sure what kind of treatment he was getting.  I didn't see his feet because they were soaking in the water. Was he there for a pedicure? Or just for softening the hardened leather of his cowboy boots? I've heard that cowboys never take their hats and boots off - even when they sleep...
Sept08/2016