WHILE THE HURRICANES BATTER THE SOUTH, THE WEST IS ON FIRE
/.../While the South drowns amid a succession of unprecedented and record-shattering hurricanes, the West is burning. Some 172 fires are burning across the region, 78 of which the National Interagency Fire Center considers “large”. So far this year, more than 8 million acres have burned, scarring and scorching western Montana and the Pacific Northwest, and smothering cities as far away as Denver in thick smoke. That’s nearly twice the 10-year average of 5.5 million acres, and it’s taking its toll everywhere, including on state budgets./.../

Ühesõnaga arusaadav, miks meil siin Kesk-Oregonis päike ei paista, kuigi ilmad kuumad ja pilvitud. Suits! Klikkige ülalolevale lingile, seal on artikkel, paar fotot, lühike video kah. Saate aimu, mis meie kandis toimub. Millised on põlengute mastaabid.

Aga. Great minds think alike:-) Ei ole mina ainuke, kes arvab, et käesolev loodusjõudude möll (orkaanid + tulekahjud) on taevane karistus selle eest, et ameeriklased Trumpi presidendiks valisid (keri kaks postitust allapoole ja loe). Tänastest uudistest näen, et näiteks Jennifer Lawrence arvab samamoodi. Siia võiks nüüd järjekordse :-) panna, et mu juttu liiga tõsiselt ei võetaks...aga samas, mine sa tea, mismoodi need asjad siin maamunal käivad. Kusjuures nende kahe osariigi kubernerid, mis enim räsida saanud või saavad (Texas ja Florida) on kõige kangemad mehed climate change'i eitama. Nii et Harmon-Lawrence teoorial võib tõepõhi all olla?:-)

FOTOD: Paul, Idarannikult. Temal seal töölähetusel on, nagu näha, vägagi zen olemine, samal ajal kui meie siin läänes suitsuga ning lõunaosariigid orkaanidega võitlevad.
September 08/2017