CASCADE LAKES SCENIC BYWAY.  Oma Oregoni kodu ümbruses oleme patuselt vähe ringi sõitnud. Ikka need pikemad road tripid, teised osariigid. Pealegi, kaheksakümnel aakril elamine, isikliku kanjoni ja oja ja metsatukaga, vaatega üle rohumaade ja küngaste - see muudab laisaks. Võtad joogi, jalutad (soovi korral toatuhvlites :-) omaenda valdustes ringi, selle asemel et kiirteede liikluses rähelda, mõne muu looduskauni koha nautimiseks. No viimasel ajal oleme ennast siiski parandanud, vahel lausa sundinud nina kodu-uksest kaugemale pistma. Läinud kolmapäeval siis tuur ümber Kaskaadide mäeaheliku järvede. Meile paistab hulk neid suvelgi lumekatte all olevaid kustunud vulkaane koju kätte kah, aga järvi muidugi mitte. Kolmel esimesel pildil  Mount Bachelor, hinnatud suusa- ja lumelauameka, ja mida iganes nad seal üleval mäe peal veel teevad. Jätab mind täiesti külmaks. Mina olen oma lumedoosi Eestis kätte saanud, aitab küll, tänan väga.

Ahjaa, kuna ma ühtepuhku seda isiklikku kanjonit ja kaheksatkümmet aakrit mainin, siis tasub siinkohal taas meenutada, et ei, me Pauliga ei ole miljonärid:-) Me nimelt ei oma, vaid rendime kogu seda ilu. Täiesti teisest reaalsusest pärit üürilepinguga, võileivahinna eest. Olen ikka ja jälle hoogu võtnud, et see lugu kirja panna, mismoodi me neli aastat tagasi omale Oregoni kodu leidsime, kuid hoovõtuks siiani jäänudki. Ehk millalgi...

------------------



AJASIN LILLIKESE PIKNIKULAUA PEALE, et stoikat teha. Mitte-koerainimestele: stoikaks (russism!) kutsutakse näitusepoosi, mille põhjal kohtunik koera välimikku hindab. Stoikast ei tulnud paraku midagi välja. Lilli polnud kuigi vaimustunud, et ma ta jalgu sättima kippusin. See-eest võttis ta aga endale pähe, et vajalik on iga issanda ettejuhtuva piknikulaua otsa ronida. Säärast käitumist ei saa kuidagi soodustada. Üsna kindel, et kaaskodanikud ei rõõmusta, nähes, kuidas koerajurakas inim-einestamiseks mõeldud tasapindu kasutab.

 ------------------



SEAL, KUS LÕPPEB LAAVA. Jajah, see hiiglaslikku killustikuhunnikut meenutav tume vall on laavasein. Täiesti sürr on ette kujutada, kuidas hõõguv mass vulkaani külge mööda alla voolas, aeglaselt jahtudes, lõpuks peatudes. Näib pigem inimkäte tööna, onju, justkui oleks kivikuhi buldooseriga kokku lükatud.
------------------



LILLI PROOVIS MITU JÄRVE JÄRGI, neid näeb järvetuuri tehes ligi kakskümmend, suuremaid ja väiksemaid. Pidasin paremaks looma rihma otsas hoida. Päev oli küll hästi soe, aga mõte üdini märjast koerast autos just ei vaimustanud. Lisaks on osariigi- ning rahvusparkides rihmanõue. Arusaadav. Lilli on muide veehull, oleks vist heameelega sinna järvedemaale jäänudki.
Enamik fotosid Pauli võetud. 

------------------

 CASCADE LAKES SCENIC BYWAY
/.../Alpine lakes scatter across the high country of Central Oregon, where striking volcanic strata and the snowcapped Cascade Range provide the perfect backdrop for this 66-mile/106-kilometer scenic drive where glaciers and volcanoes created a landscape of tremendous beauty, diversity and geologic significance./.../
Images: mostly by Paul.
September 29/2017