Halloween!

 


Millega iganes sa hetkel hõivatud oled - jäta see tegevus korraks kus seda ja teist ning vaata lühikest, kaheminutilist VIDEOT banaani söövast nahkhiirest.

October 31/2023                                                                                   Image: Internet

“The baby bat screamed out in fright: 'Turn on the dark, I'm afraid of the light!” ― Shel Silverstein

13 comments:

  1. Thank you! :D Nii nunnu :D

    ReplyDelete
  2. Ta matsutab nagu põrsas. Luider ja nunnu põrsas :)

    ReplyDelete
  3. Väga nunnu video!!!!, aga absoluutselt üldse mitte nahkhiir. Tõenäoliselt on see lendrebane. Neid on palju liike. Lisaks on tiiburlased ja lendkoerad.

    http://vana.loodusajakiri.ee/loodus/artikkel715_683.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onju nunnu, ma olen seda juba mõni 4-5 korda vaadanud, teeb nii hea tuju :)
      Aga jah, nahkhiir pole ta tõesti, lõin liiga laia lauaga. Tõenäoliselt lendrebane. Kes on profiilis vaadates lambatalle moodi :)
      Loodus on ikka nii imeline, et.

      Delete
    2. Või noh, kraabin natuke pähe raputatud tuhka maha :) - mu postituses on küll sõna "nahkhiir", aga link viib muuhulgas lendrebasele (Megabats).
      See sinu viidatud artikkel on nii tore, aitäh!

      Delete
  4. Vahva video :) ja siin kommentaare lugedes saab ka targaks, ei meenu, et oleks enne lendrebastest kuulnud, vähemalt eesti keeles mitte (ma olen Mauritiusel käinud ja uduselt meenub, et mingist nahkhiire sarnasest loomast oli juttu, aga kindel muidugi ei ole). Aga nahkhiirtest rääkides on kõik liigid Eestis kaitse all, sest vahet teha on keeruline, kuigi mõned liigid on tegelikult üsna arvukad ning võib-olla ohus ei oleks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kah lugesin viidatud Wiki-artiklit ja Kauri oma, silmad suured - uduselt küll teadsin, et säärased elukad eksisteerivad, aga kogemused on siiski vaid väikesemõõduliste käsitiivalistega.
      Meil siin Oregoni koduaias on Eesti omadele sarnased nahkhiired, ja neid on PALJU. Pesitsevad all kanjonis, kivikoobastes.

      Delete
    2. Aa ja siis veel hakkasin korraks mõtlema, et olen ju lendrebastest ennegi kuulnud - "..... rebased ja kooljad". Misjärel meenus, et need Pu Songlingi omad olid LIBArebased, mitte LENDrebased :)

      Delete
    3. Pratchettil oli lendrebase sajand.

      Delete
    4. Mul see "Libarebased ja kooljad" on praegu (st pärast Hiina reisi) õhtujuttude raamatuks võetud.

      Delete
    5. Ahaa, Pratchett. Mul on ta lendrebaste sajandi osas tume koht, st. mäluauk, liiatigi, et Discworldi lugesin suht diagonaalis.

      "Libarebased ja kooljad" õhtujuttudena kõlab nii toredasti.

      Delete