Road trip, 7,8,9 päev. Põdrad, Idaho.
Joe & Edna andsid meile aegsasti teada, et kui välikempsu lähed, tee end kuuldavaks. Vastasel juhul võid põdraema ja vasikaga silmisti sattuda. Ja vaata, et vasika ja vanalooma vahele ei trügi, siis on peenike pihus. Kõlas sedamoodi, et korra nädalas saad kaugelt põtru näha. Aga kus sa sellega. Käivad igal hommikul, nagu välja tuli, vahetevahel õhtupoole ka. Idahos põud juba kuid kestnud, loomad otsivad alternatiivseid joogikohti. Sedasi see noor ema aasta-pooleteisese vasikaga Joe-Edna linnubasseinile sattus. Ja käima jäigi. Põtra muidugi linnuga võrrelda ei anna:), sestab peab joogianumat peale nende külaskäiku uuesti täitma. Muide emaloom vasikal juua ei lase, tõukab kõrvale. Sest vasikas imeb veel, kuigi kasvult kopsakas juba, mistap ema vajab vedelikku eelkõige. Üks pilt õnnestus neist ka koos teha, väheke udune küll. Läbi akna. Vanaloom on imeilus, terve, võimas. Vasikat arvasime poisi olema, käitumine selline väheke ulakas:)
Pesemine käib Joe/Edna pool vanal heal moel, kausiga õues. See oli kolmanda päeva hommikul, kui ma põdrandusega juba niipalju harjunud olin, et vahetpidamata enam ringi ei vahtinud. Lõpetasin pesemisprotseduuri ja läksin tagatrepist üles, majja. Ma ei liialda - ei möödunud minutitki, kui Edna köögiaknast välja vaatas ja hõikas, et külaline kohal. Põder oli tõenäoliselt kempsu taga viisakalt oodanud, kuni ma pesemise lõpetan, et janu kustutama tulla. Võttis väheke kõhedaks küll siis. Et see mürakas oli must vaid mõne meetri kaugusel olnud.
Nädalake hiljem andis Joe telefoni teel teada, et olukord on komplitseerituks muutunud. Emale ja vasikale lisaks uitavat juba paar päeva maja ümber ka põdrapull, hiigelsuur. Selline kombinatsioon on  väga ohtlik, inimesele ma mõtlen. Põdravasikale ka. Sügisene innaaeg algamas, mingil hetkel lööb pullil mõistuse peast. Eks näis mis Joe&Edna ette võtavad - kahju öelda, aga võib-olla tuleb mingil hetkel püssi kasutada. Esialgu vaid paukudeks siiski; ehk aitab nonde kolme eemalepeletamiseks. Sügisel peaks vett ka mujalt leiduma juba. Metsloomadega liiga lähestikku elada pole teab mis hea mõte, kui sul vähegi kainet mõistust peas ja vaid emotsioonidel ei mängi.
25/09/2012