Road trip, 12. päev. Jõulutuled, Wyoming.
Laagripaikadega üldiselt õnnistati, ei pidanud kordagi nö. viimse minuti häda-otsuseid tegema. Et pime tuleb peale, vahet pole kus magame. Ikka saime ilusad, hea auraga kohad, jõgi või oja käeulatuses, avarus. Nood pildid on Yellowstone'i lähistelt. Esimesel pole taevas teps mitte pilved; taamal mäetippude kohal kobrutab hoopistükkis metsatulekahjude suits. Põles siin ja seal. Yellowstone'is (ja mujal sealkandis, kus just asustust ligi pole) on üldiselt kombeks loodusjõudude poolt tekitet tulekahjusid omasoodu põleda lasta. Muidu kasvab alustaimestik liig kõrgeks, ja siis on juba kuri karjas, kui põlema satub. Võtab suured puud ka. Kui tasakaal paigas (alustaimestik madal) siis kõrgemad puud, vähemalt enamik neist, jääb ellu. Nii on loodus ise seda asja miljoneid aastaid sättinud.
Anyway. Millest tahtsin rääkida, on tähistaevas. Mitut puhku tegime aseme suure kuuse alla, kena kuiv. Öösel, kui korraks ärkad ja silmad lahti teed, oleks keegi justkui jõulutuled kuuseokstele riputanud - tuhanded tähed säravad läbi. Imeilus!! Tähistaevas hoopis teistsugune kui linnade lähedal. St et tähti on kordades rohkem:). Tuntud tähtkujusid seetõttu raske, kui mitte võimatugi leida...
Tollest laagrist on ka lühike video-jupp. 360 kraadine vaade. Jõgi voolas, päike loojus, kuu paistis, niisiis kehutasin Pauli midagi romantilist filmijupile taustaks rääkima :). Mispeale tema oma vale-prantsuse keeles kena tiraadiga maha sai, kahjuks kaameramikrofonist pisut kaugel. Prantsus tuleb tal muide hästi välja, kuigi ta seda sõna võrragi ei oska:)
VIDEO 00:59
12/09/2012