SECRET BEACH on oma nime väärt. Turist sinna ei satu. Või noh, ega turist niisama naljalt kuhugi ei satugi. Teda kas a) viiakse või b) ta läheb. Keskmisel Kauai turistil ei ole sattumiseks, st. niisama ringi uitamiseks aega. Keskmine turist viibib saarel kaheksa kuni kümme päeva. Me Pauliga ei ole turistid, seetõttu on meil aega sattuda. Läinud laupäeval niimoodi juhtuski, komistasime poolkogemata Secret Beachile. 


Kui aus olla, siis natukene tegime ikka eeltööd ka, kuna plaanis oli väike väljasõit Kauai põhjarannikule. Googeldamine andis mitu head ideed, kus pärastlõunane privaat-piknik pidada. Valituks osutus Secret Beach. Ei, mitte seetõttu, et oli hipi-ajastul nudistide meelispaigaks, ja seda nimelt raskesti juurdepääsetavuse tõttu - hoidis niisama piilujad efektiivselt eemale. (Tänapäeval on nudistide elu Hawaiil raskeks tehtud, avaliku korra eeskirjad ei luba enda paljakskiskumist.) Meile tundus Secret Beach ilma alasti ihutagi apetiitne. Rolli mängis ka asjaolu, et randa jõudmiseks tuleb veerandtunnike allamäge marssida, kohati üsna järsku ja juurikalist teed mööda. Mõõdukas ektreem kulub alati marjaks ära. Selle foto laenasin internetist, me kumbki ei saanud rannast head ülevaatlikku pilti. 


Alla randa pääsemiseks tuli keerata asfaldilt ära, nimetule tolmuteele (Kauai puhul punase tolmu teele), seejärel veelgi väiksemale tolmuteele, kuni jõudsid uhke villa värava ette. Oodake korraks, ma pean pisut pikemalt sellel villandusel peatuma. Hawaii saared on arusaadavatel põhjustel rikaste ning kuulsate inimeste meelis-puhkepaigaks. Ei hakka siin kõiki nimesid loetlema, aga ütlen niipalju, et Kauail on elamine näiteks Julia Robertsil. Ja...wait for it... Mark Zuckerbergil. Tema Kauai mõisa teemal teen eraldi postituse (Jaa, tean, tean, olen juba ei tea mitmest asjast siin Kauail lubanud eraldi postituse teha. Mul on lausa sellekohane nimekiri sisse seatud, paluks kannatust :-) Foto: Paul


 
Ühesõnaga, see on villa, mille värava lähedale meie oma sõiduriista parkisime. Kauail kehtib veepiirile juurdepääsule samasugune igameheõigus nagu Eesti randades. Ookeani äärde pääsevad kõik, olgu rahakoti sisu milline tahes. Aga et inimloomus on igal pool sarnane, nii troopikas kui põhjamaal, on ka Kauail oma Viktor Kaasik. Oli vist tema, kes igameheõigusest ei hoolinud ja randa privatiseerida üritas? Oli kuidas oli, Kauai Kaasikuks on ei keegi mu kui Facebooki Mark. Aga sellest jah juba teinekord pikemalt.

Mul ei ole õrna aimugi, kellele see uhke elamine kuulub, aga müürid on ümber vägevad, ja maja kanajalgadele tõstetud, et vaade ookeanile parem oleks. Iseenesest väga kena kompleks, ma tegelikult ei ürita siin sarkastiline olla. Fantastiline haljastus ja puha.


Kui hoolega vaadata, näeb fotol on ühe noist peente elamiste katustest, vasakus ülemises ääres. Foto: Paul.


Ja siin on vaade üle kahe villa esisele parkimisplatsile. Kinnisvaraomanikud ise pargivad sõiduriistu muidugimõista seespool väravaid. Tegemist on tupikteega. Edasi, alla ookeani äärde viib ainult kitsas, järsk jalgrada. Nagu näha, kasutavad kohalikud lihtsurelikud parkimisvõimalust süümepiinadeta. Või peaks ütlema süütepiinadeta? (vt. vasakult esimene auto)


Peaaegu kohal. Me, nagu ikka, olime hästi varustatud. Toolid, külmkast veini ja õllega, lõunasöök. Natukene tassimise vaeva, aga olemise teeb oi kui mugavaks. Pilt ei anna kallakut kuigi hästi edasi, aga ma kinnitan, et üles tagasironimine võttis korralikult võhmale.

Väike jaheda veega oja voolab mäekülge mööda alla, ookeani.


Otsustasime end sisse seada ranna läänepoolses otsas, laavakivilaudisel. Meie selja taga piiiiikal rannaribal nautis olemist mitte rohkem kui paarkümmend inimest. Secret Beach indeed... p.s. Kõigil olid riided seljas, või vähemasti päevitusriided.


Arutu hulk lainepilte sai tehtud. Ei hakka teid fotodega üle ujutama, panin siia vaid mõned, Pauli omad.

 Põhjakaldal, saare tuulepealsel küljel kulus dressipluus marjaks ära. Suhteliselt off topic, aga mul on muide hiiglama mõnus dressipluus. Mingi peen spordibrand, rinnaesine/seljatagune justkui imeõhuke ja kerge sulejope, käised on teisest materjalist. Second handist paari dollari eest skooritud. Mina, kes ma spordirõivastumist ei harrasta, ei lähe enam ilma selle riidetükita mitte kusagile.

--------------------------------

"One of Kauai’s most breathtaking beaches is one you can’t see from the highway. The rewards for those who venture to it, though, are well worth the effort: No resorts, no crowds—just serenity and picturesque seascapes. Kauapea Beach, also known as Secret Beach or Secrets, is a large yet secluded North Shore hideaway with deep, soft sand guarded by towering, palm tree-lined sea cliffs. Located off a nameless dirt road in Kilauea near Kalihiwai Valley, the beach is truly one of the island’s best-kept secrets."
January 28/2019
 “Look at that sea, girls--all silver and shadow and vision of things not seen. We couldn't enjoy its loveliness any more if we had millions of dollars and ropes of diamonds.” ― Lucy Maud Montgomery, Anne of Green Gable