WTF?



Disclaimer: järgneb poliitiline vihapurse.
Postimees: Mart Helmele jäi ette järjekordne ERRi ajakirjanik, AK astus kolleegi kaitseks välja. Helme oma väljaöeldust ei tagane. Mart Helme: “Maria-Ann Rohemäe on meid petnud ja meile kaks ja pool aastat valetanud, kuidas Trump on Putini käsilane. Mueller uuris, püüdis tõestada, et kuidas Venemaa manipuleeris. Venemaa tegi Trumpist presidendi. Kuulge lõpetage ära, see on hüsteeria, see on vale.”

"Hüsteeria"? "Vale"? What the fuck, nagu vanad eestlased ütleksid. Heakene küll, AK astus konkreetselt Rohemäe kaitseks välja, aga valitsuse liige ajab Trumpi/Putini/Muelleri teemal totaalselt iba, moonutab fakte, ja teda ei tõmmatagi selle eest liistule?? Eesti ajakirjanikud, hallooooo? OK, ma saan aru, et USA on kaugel ja kõrgel ja kõik nüansid Maarjamaale ei jõua, aga suur pilt võiks ikkagi enam-vähem paigas olla? CIA, FBI, Kongressi mõlemad kojad on üksteisest sõltumatute uurimiste järel ühel meelel, et Venemaa manipuleeris USA 2016 aasta presidendivalimistega, ja kuidas veel. Ainuke, kes vastupidist korrutab, on Trump, ning muidugi ka tema käpiknukud, EKRE kaasa arvtud.
Mis Muelleri raportisse puutub, siis Mueller EI OLE väitnud, et Trump Venemaaga koostööd EI teinud (postituse lõpus on lühike kokkuvõte ja link). Mueller jättis otsad lahti, andes asja Kongressile üle. Kogu Muelleri 400 leheküljelist raportit pole aga muide isegi Kongress näinud, sest nii Trumpi tallalakkujast USA peaprokurör kui ka president ise keelduvad redakteerimata versiooni avalikustamast. Pole vaja geenius olla, et aimata, miks. Peale selle, Muelleri uurimisrühm mõistis süüdi kümneid ja saatis trellide taha mitmeid Trumpi lähimaid kaaskondlasi, ta presidendivalimiskampaania juhtfiguure (Manafort, Flynn, Papadopoulos, Gates, Cohen jne), ning hea hulk kohtuasju on alles pooleli. Lisaks esitas Mueller süüdistused kümnetele Venemaa kodanikele, kes valimistesse sekkusid. Vähe sellest, hetkel uurivad nii Kongress kui New Yorki osariik Trumpi rahaasju Venemaal, USA maksuametile ja Trumpiga seotud pankadele on edastatud kohtukutsed. Trump muidugi võitleb küünte ja hammastega igasuguse avalikustamise vastu.
Ühesõnaga. Mart Helme valetab nii et suu suitseb, aga keegi ei kipu korrigeerima - ei Eesti ajakirjandus, ei poliitikud. Hakka või ise Postimehele artiklit kirjutama :-)

The Washington Post: Mueller's key findings
● Mueller rejects the argument that the president is shielded from obstruction laws.
●Trump, when told of appointment of special counsel Mueller, said: “This is the end of my presidency.”
● “Substantial evidence” supports Comey over Trump in account of Flynn meeting.
●Trump campaign attempted to obtain Hillary Clinton’s private emails.
● Campaign expected to benefit from stolen information released by the Russians.
● Mueller probe spawned 14 other investigations, including two unidentified cases that remain ongoing.
● Putin stepped up outreach to Trump after election.
● Special counsel team concluded Trump intended to obstruct probe in tweeting support for Manafort.
● Mueller appears to kick obstruction question to Congress.

May 15/2019
Image: Internet
"You're not to be so blind with patriotism that you can't face reality. Wrong is wrong, no matter who does it or says it."― Malcolm X, By Any Means Necessary